Rzemieślnicze piwo, autorskie receptury, udział gości w warzeniu piwa i restauracja z sezonowym menu – nowy obiekt gastronomiczny powstaje na wrocławskim Rynku w kamienicy Pod Złotym Psem – donosi portal TuWroclaw.com
W kamienicy Pod Złotym Psem we Wrocławiu w Sali na pierwszym piętrze mieszczącej część pubową i restauracyjną, zainstalowano już dwie wielkie kadzie, w których warzone będzie piwo. Trunek powstawał tu będzie w swoim naturalnym tempie, a goście będą mogli wziąć udział w niektórych etapach procesu produkcji piwa.
Obok browaru w lokalu działać będzie restauracja. Potrawy przygotowywane w lokalu oparte będą na sezonowych produktach dostarczanych przez regionalnych dostawców. Podobnie jak w browarze, proces przygotowywania posiłków będzie otwarty dla klientów restauracji. ##
Piwnice kamienicy zagospodarowane zostaną natomiast na pomieszczenia, gdzie będzie się można napić piwa w mniej zobowiązującej atmosferze. Otwarcie Złotego Psa spodziewane jest jeszcze latem tego roku.
Źródło: TuWroclaw.com – 29.04.2015
|