Złoty Widelec 2015 dla Restauracji George Sand

2015-05-04, 18:52:26

Restauracja George Sand z MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel w Ożarowie Mazowieckim znalazła się w gronie laureatów IV edycji akcji „Warszawa od Kuchni”, rekomendującej warszawską gastronomię, i, jako jedna z 28 warszawskich restauracji, otrzymała „Złoty Widelec”.

Akcja zorganizowana została przez Warszawską Izbę Przedsiębiorców, pod patronatem Wojewody Mazowieckiego Jacka Kozłowskiego, Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy Hanny Gronkiewicz-Waltz oraz Marszałka Województwa Mazowieckiego Adama Struzika.

Raki w kremowym sosie brandy z dodatkiem zielonego kopru, serwowane w cieście francuskim, bakłażan pieczony w parmezanie, serwowany z mozzarellą i rukolą na bazyliowo-kremowym sosie, kotleciki cielęce sous-vide serwowane z puree z patatów z nutą wanilii, karmelizowanymi szalotkami, słodkim zielonym groszkiem w chrupkim azjatyckim cieście z rozmarynowo-tymiankowym sosem to potrawy, po których można powiedzieć, że sztuka nazywa się gastronomią” – w taki właśnie sposób o restauracji George Sand oraz jej mistrzach kuchni wypowiedzieli się jurorzy IV edycji akcji „Warszawa od Kuchni”. ##

Uroczysta gala czwartej edycji konkursu odbyła się 25 kwietnia 2015 r. w ekskluzywnym klubie Aviator, mieszczącym się na 10. piętrze Airport Hotel Okęcie.

Więcej informacji o nagrodzonej restauracji George Sand, a także o MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel na stronie: www.mazurkashotel.pl

Polish Prestige Hotels & Resorts to fundacja, zrzeszająca kilkadziesiąt hoteli i obiektów hotelowych z całej Polski. Przynależność do grupy PPH&R to gwarancja wysokiego standardu, bogactwa wyposażenia, wyjątkowej atmosfery oraz najwyższej jakości świadczonych usług. Wyjątkowa dbałość o każdego klienta wyrażona jest w credo Fundacji: "Przyjedziesz... polubisz... powrócisz...".


Źródło: Feniks Media.pl – 30.04.2015



www.hotelinfo24.pl