W czerwcu odbędzie się ogólnopolski konkurs kulinarny w Pułtusku

2015-05-31, 09:50:39

Miejscem zmagań zarówno profesjonalnych kucharzy, jak i uczniów szkół gastronomicznych będzie trzygwiazdkowy Hotel Zamek Pułtusk – Dom Polonii. Impreza odbędzie się w dniach od 12 do 14 czerwca, a rywalizacja konkursowa w dniu 13 czerwca

Uczestnicy VII Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" rywalizować będą o puchar Złotej Korony”, w dwóch kategoriach:
- kucharzy profesjonalnych
- uczniów szkół gastronomicznych.

Istotny wkład w organizację konkursu wniosły dwa hotele: Hotel Lord z Warszawy, którego szef kuchni Stefan Birek, jest organizatorem konkursu oraz Hotel Zamek Pułtusk – Dom Polonii, który będzie jego współorganizatorem. Konkurs, nad którym patronat honorowy objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, odbędzie się ponadto przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. ##

Kapituła konkursu, w kategorii profesjonalistów zakwalifikowała do udziału w imprezie następujące dwuosobowe ekipy: Hotel Windsor – Jachranka; Hilton Garden Inn – Rzeszów;  Hotel BoniFaCio – Sochocin; Restauracja 99 – Warszawa; Różany Dwór – Skrzeszew;  Restauracja Art Deco - Polanica Zdrój; Restauracja L'Arc – Warszawa; Nestle Polska – Warszawa; Hotel Ambasadorski – Rzeszów; Restauracja Bawialnia – Rzeszów oraz ekipę rezerwową z Hotelu Grand Sal – Wieliczka.


Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 25.05.2015; konkurskulinarny.ubf.pl



www.hotelinfo24.pl