W dniach 19-21 czerwca 2015 na Zamku Gniew odbyły się mistrzostwa Polski w potrawach z ryb morskich. Główne nagrody przypadły kucharzom z hoteli: Hilton w Gdańsku, Narvil w Serocku oraz ibis Reda – poinformował portal PoradnikRestauratora.com.pl
W przedostatni weekend czerwca 2015 roku na Zamku Gniew, w którym między innymi mieści się czterogwiazdkowy ekskluzywny hotel, odbyła się XII edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.
Do rywalizacji stanęło osiem zespołów kucharskich, a efekty ich pracy poddane zostały ocenie profesjonalnego jury. Zadaniem kucharzy było przygotowanie zakąski z wykorzystaniem polędwicy wołowej, brzoskwini oraz sera Polmlek Mlekdamer, dania głównego z wykorzystaniem dorsza, masła Polmlek oraz szparagów białych lub zielonych i deseru z wykorzystaniem twarogu Polmlek, czekolady (dowolnego rodzaju), miodu, dzikiej róży lub rokitnika. ##
Zdobywcami nagród zostali kucharze reprezentujący: - Restaurację Mercato w Hotelu Hilton w Gdańsku - Restaurację Aruana w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku - Restaurację Rzeka Smaków Ibis Reda.
Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 22.06.2015
|