Powiększa się Sieć Dziedzictwa Kulinarnego w Wielkopolsce

2015-07-01, 18:03:28

Od 1 lipca 2015 roku właścicielami certyfikatów członkowskich Sieci Dziedzictwa Kulinarnego w Wielkopolsce zostali nowi członkowie. Ceremonia uroczystego wręczenia certyfikatów wyznaczona została w restauracji Bazar 1838 w Poznaniu – poinformował portal Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu

Aktualnie w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego w Wielkopolsce zrzeszonych jest 116 podmiotów (łącznie z nowymi członkami). Certyfikat członkowski uprawnia do promowania swojej działalności i wskazuje konsumentom i turystom miejsca, które oferują regionalne produkty oraz dania sporządzone na bazie wysokiej jakości lokalnych surowców w oparciu o tradycyjne receptury.

Nowymi członkami sieci reprezentującymi lokalnych restauratorów zostali: Restauracja Catering Adamo z Mosiny; Restauracja „Pod Niebieniem” z Poznania; Restauracja Glamour z Przeźmierowa; Restauracja Bazar 1838 z Poznania; Hotel HP Park, Restauracja Panorama z Poznania; Restauracja TASTE_it Hotel SPA_larnia z Puszczykowa; „Smakosz” Bar Restauracyjny z Bogdanowa i Restauracja Komoda Club z Kalisza. ##

Sieć Europejskiego Dziedzictwa Kulinarnego działa od 1995 r. Jej członkami są regiony różnych krajów (na ogół z Europy północnej). Regionalne sieci są zrzeszeniem przedsiębiorców. O członkostwo w nim mogą ubiegać się nie tylko producenci surowców w rolnictwie, ogrodnictwie i rybactwie, ale również przetwórcy żywności, restauracje, punkty gastronomiczne i hotele.

Firmy wpisane na listę sieci mogą bezpłatnie reklamować się w regionalnych folderach, a także uczestniczyć w lokalnych imprezach promocyjnych. Województwo Wielkopolskie przystąpiło do europejskiej sieci w 2008 roku.


Źródło: UMWW.pl



www.hotelinfo24.pl