Kulinarne zmagania w Karpaczu

2015-07-14, 15:37:34

Pojedynek Mistrzów o Najlepsze Danie Dziedzictwa Kulinarnego, Festiwal Smaków Liczyrzepy i Jarmark Liczyrzepy – to imprezy, którymi ostatnio żył Karpacz, turystyczna miejscowość powiatu jeleniogórskiego w województwie dolnośląskim – relacjonuje portal NJ24.pl

Kulinarni profesjonaliści zmierzyli się w Pojedynku Mistrzów o Najlepsze Danie Dziedzictwa Kulinarnego. Ich zadaniem było przygotowanie przystawki, zupy i dania głównego. Najlepiej poradzili sobie z tym:
- Martin Harcuba z „Konradówki” w Karpaczu
- Łukasz Majewski z Hotelu Dębowy w Bielawie
- Paweł Szynka z restauracji „Smaki Karkonoszy” w Karpaczu. ##

W konkursie amatorów na Danie Liczyrzepy najlepszą potrawą okazała się kaszanka zapiekana w cebuli, autorstwa Bogumiły Chomontowskiej z Koła Gospodyń Wiejskich w Rząsinach.

Odbywający się w niedzielę 12 lipca, IV Festiwal Smaków Liczyrzepy zorganizowany został przez restaurację „Dwór Liczyrzepy” z Karpacza. Towarzyszył mu Jarmark Liczyrzepy, na którym swoje produkty prezentowali producenci ręcznego rzemiosła i lokalnych produktów gastronomicznych.


Źródło: NJ24.pl – 13.07.2015



www.hotelinfo24.pl