Wyrób z Hotelu Park Szczecin nominowany do kulinarnej nagrody Perła 2015

2015-07-27, 16:19:09

Kulinarne nominacje do nagrody Perła 2015 w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”  oraz wręczenie srebrnych Odznak Honorowych Gryfa Zachodniopomorskiego odbyło się w sobotę 25 lipca podczas Jarmarku Jakubowego – relacjonuje portal UM Województwa Zachodniopomorskiego

Nominacje do ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” oraz szansę na prestiżową nagrodę „Perła 2015” ma paprykarz szczeciński z sielawy, zgłoszony przez Hotel Park Szczecin oraz pięć innych produktów.

Znalazły się wśród nich: pstrąg wędzony Anny i Łukasza Skowrońskich z Zielenicy, serek kozi Lidii Ordysińskiej z Wołczkowa, chleb wiejski wojenny Teresy Macherowskiej z Lisowa, pierniki szczecińskie Jana Tabińskiego oraz dolickie wino z owoców róży Bożeny i Ryszarda Jaszczowskich. ##

Wicemarszałek województwa Jarosław Rzepa, nadał srebrne Odznaki Honorowe Gryfa Zachodniopomorskiego, osobom i podmiotom gospodarczym, za promocję lokalnych i tradycyjnych produktów i potraw oraz kultywowanie tożsamości kulinarnej Pomorza Zachodniego.

Wśród odznaczonych znalazł się także lokal gastronomiczny – restauracja „Na Kuncu Korytarza”.


Źródło: WZP.pl – 27.07.2015



www.hotelinfo24.pl