Lokalne hotele rywalizowały w konkursie - „Galicyjskie smaki wczoraj, dziś i jutro”

2015-07-30, 18:42:11

W dniach 9-12 lipca odbył się XVI Jarmark Galicyjski – Smaki Roztocza w Narolu, w powiecie lubaczowskim, w województwie podkarpackim. Jednym z ważniejszych punktów programu był drugi konkurs kulinarny „Galicyjskie smaki wczoraj, dziś i jutro”, w którym szeroko reprezentowana była branża hotelarska – donosi portal PoradniRestauratora.com.pl

Do rywalizacji w konkursie kulinarnym stanęło siedem ekip kucharskich, reprezentujących:
- Dwór Dwikozy,
- Hotel Arłamów,
- Hotel Rzeszów,
- Hotel Lwów z Chełma,
- Hotel Atena z Mielca,
- Hotel Hilton Garden Inn Rzeszów i
- Bar Pierógsy z Wałbrzycha. ##

Zadaniem kucharzy było przygotowanie przekąski zimnej lub gorącej z użyciem combra z jelenia i oleju Świątecznego Roztoczańskiego oraz dania głównego z wykorzystaniem wołowiny podkarpackiej – polędwicy lub rostbefu.

Laureatami konkursu zostali:
- I miejsce: Hilton Garden Inn Rzeszów (Michał Ziaja, Karol Płoch)
- II miejsce: Hotel Rzeszów (Bartłomiej Wrona, Paweł Dańko)
- III miejsce: Bar Pierógsy z Wałbrzycha (Rajmund Królik, Łukasz Dzikowski).


Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 29.07.2015



www.hotelinfo24.pl