Nowoczesne hotelarstwo – jak powinno wyglądać wyposażenie hoteli?

2023-01-09, 08:45:41

Hotele, które mogą zaoferować gościom całe zaplecze wypoczynkowe i gastronomiczne, powinny być na to przygotowane. Na szczególną uwagę zasługują restauracje i bary hotelowe i tam wyposażenie hoteli bardzo się liczy. Najwyższa jakość podawanych potraw to nie tylko wyśmienici kucharze, czystość, ale i wysokiej jakości sprzęty, które pozwolą na przechowywanie, przygotowywanie i eksponowanie podawanych dań i deserów. Goście hotelowi zwracają ogromną uwagę na serwowane śniadania czy obiady i ich ocena jest ściśle związana z aspektem kulinarnym. Dlatego managerowie hotelu muszą wybrać najlepsze sprzęty. Takie wyposażenie hoteli gwarantuje wysokie oceny Klientów, a także bezawaryjną pracę i wygodę przyrządzania potraw dla gości. Każdy hotel, który chce być prestiżowy, musi mieć idealne zapłacze kuchenne i wszystkie niezbędne sprzęty na wyposażeniu.

 

Jakie sprzęty przydadzą się do gastronomii w hotelach?

 

Na szczególną uwagę zasługuje takie wyposażenie hoteli jak witryny cukiernicze, witryny chłodnicze i lady cukiernicze. Są to sprzęty przeznaczone do tego, aby odpowiednio wyeksponować ciasta, ciastka i przekąski wymagające niższej temperatury. Produkty cukiernicze, kanapki, koktajle, przekąski, zachowują dzięki temu świeżość na dłużej. Poza tym przyciągają gości, którzy oglądając świeże i apetyczne produkty, chętniej je kupią. Nowoczesny design, wygodny dostęp do produktów i zachęcające oświetlenie LED, takie witryny chłodnicze przyciągają Klientów. Takiego wyposażenia hoteli nie sposób pominąć w listach zakupowych. Restauracje i bary hotelowe to wizytówka takiego miejsca, która może zadecydować o powrocie gości.

 

Jakie urządzenia przydadzą się w hotelowej restauracji?

 

Zamrażarki skrzyniowe do hotelu, pozwolą przechowywać mięsa i inne niezbędne produkty w odpowiednio niskiej temperaturze. Tak samo, profesjonalne sterylizatory jako urządzenia do poprawy jakości powietrza, to niezbędny produkt. Właściwości dezynfekujące i sterylizujące zapewnią higienę w hotelu i poprawią standard jakości. Tak samo wilki i piły do mięsa to niezbędne akcesoria. Krojenie kości, mięsa z kością, mięsa mrożonego i ryb, jest bardzo ważne w gastronomii. Maszynki do mięsa pozwolą na rozdrabniania mięsa, w tym mięsa surowego. Wilki do mięsa są przeznaczone do pracy ciągłej. Warto poświecić trochę uwagi wyposażeniu hoteli i wybrać wysokiej jakości sprzęty na lata. Nienaganne jedzenie to coś, co zdecydowanie przyciąga Klientów hotelowych.



www.hotelinfo24.pl