„Oszukać podniebienie” – IX Culinary Fest w Poznaniu – 10-16 sierpnia 2015

2015-08-11, 17:31:24

Culinary Fest to projekt gastronomiczny wpisany w międzynarodową formułę Restaurant Week, odbywającego się w Poznaniu cztery razy do roku. Charakter każdej odsłony Culinary Fest definiowany jest tematem przewodnim obowiązującym w poszczególnych edycjach imprezy

Culinary Fest, to wymiana doświadczeń oraz odkrywanie nowych smaków i lokali na mapie Poznania. Jest to akcja, w trakcie której miejscowi restauratorzy i szefowie kuchni mogą wykazać się swoją kreatywnością.

Podmioty biorące udział w Culinary Fest zgłaszają jednocześnie swoje menu, którego potrawy biorą udział w plebiscycie publiczności na najlepsze kulinarne propozycje festiwalowe. ##

Menu festiwalowe składa się z dania głównego i przystawki, a także posiada ujednolicony cennik: Danie główne - 12 zł; Przystawka - 5 zł; Zestaw - 15 zł.

W obecnej edycji Culinary Fest swoje propozycje przedstawią: Bagels & Friends, Bistro La Cocotte Poznań, Cafe Bordo Restaurant, Cafe Gołębnik, Corrida Restaurant, Cyryl - Lunch Coffee Wine, Dziedziczne Tradycje, Fiesta Del Vino, Flavoria (Andersia Hotel), Gorąca Patelnia, Hanami Sushi, Jugoslavia, Mamasitas, mare nostrum, Modra Kuchnia, MOMO love at first bite, Morocco Restaurant, Papierówka, Parma i Rukola, PETIT PARIS, PINTA Klepka, Pod Nosem, Południe, Projekt Wilson, Racja Mięsa, Restauracja Estella: Garbary, Grunwaldzka, Suchy Las, Restauracja Wiejskie Jadło, Restauracja TOGA, Ristorante Fidelio, Sauté, Scena Smaków, Shivaz Club & Restaurant-Podgórna 6, Poznań, Warto nad Wartą, Weranda lunch & wine, Wiejska Chata, Wielkie żarcie, Wieniawskiego5 Restauracja


Źródło: Facebook.com/CulinaryFest



www.hotelinfo24.pl