Wine & Food Noble Night już za miesiąc w Warszawie

2015-08-16, 05:49:58

19 września 2015 roku odbędzie się ósma odsłona prestiżowej kulinarnej imprezy Wine & Food Noble Night. Ten festiwal wykwintnej kuchni i wina organizowany przez Noble Bank i Noble Concierge, już po raz ósmy zaistnieje na polskiej scenie gastronomicznej.

W finale konkursu swoje umiejętności zaprezentuje 12 restauracji z całego kraju. Ich zadaniem będzie przygotowanie przystawki i dania głównego. Jedną z konkursowych potraw restauracje przygotują na bazie polskiej wołowiny  z Sokołowa.

Jedną z istotnych trudności stojących przed zespołami restauracyjnymi jest fakt, że wszystkie dania przygotowywane są dla grona około 1000 osób. Gotowe dania serwowane będą w wielkim namiocie o powierzchni 5 tys. m2, który na festiwalowy wieczór zamieni się w ogromną restaurację. ##

Do konkursu w 2015 roku zakwalifikowani zostali:

- A La Carte z Ustki,
- Bulaj z Sopotu,
- Endorfina z Warszawy,
- Galeria Blu z Bielska-Białej,
- Hugo z Poznania,
- Inspiracja by Kopicki z pomorskiej Przyjaźni,
- Kiepura z Krynicy Zdrój,
- Le Victoria Brasserie Moderne z Warszawy,
- PerMare w Marine Hotel***** z Kołobrzegu,
- Poziom 511 ze śląskiego Podzamcza,
- Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel z Goli Dzierżoniowskiej (woj. dolnośląskie),
- Z57 z Warszawy.


Źródło: NobleNight.pl



www.hotelinfo24.pl