Gwiazdka Michelin w Mazurkas Catering 360 st.

2015-08-27, 00:46:59

Mazurkas Catering 360° rozpoczyna współpracę z Szefem Kuchni Arkadiuszem Zuchmańskim – pierwszym Polakiem, który zdobył Gwiazdkę Michelin.

Od sierpnia br. Arkadiusz Zuchmański i Mazurkas Catering 360° rozpoczynają ścisłą, wyłączną współpracę. Połączenie sił pierwszego Polaka z Gwiazdką Michelin oraz doświadczonego Zespołu Mazurkas Catering 360°, to mieszanka gwarantująca nowe, niepowtarzalne smaki i wysoką jakość.

Arkadiusz Zuchmański zasłynął na francuskim rynku kulinarnym jako szef cateringu Lenôtre - firmy obsługującej największe i najbardziej prestiżowe imprezy w całej Europie. To właśnie Lenôtre było inspiracją dla Prezesa Grupy Mazurkas Andrzeja Bartkowskiego gdy tworzył on Mazurkas Catering 360° – dziś jedną z wiodących firm cateringowych w Polsce. Współpraca z pierwszym Polakiem, który zdobył dla swojej restauracji słynną Gwiazdkę Michelin – Arkadiuszem Zuchmańskim, to kolejny krok w rozwoju Grupy Mazurkas. Obecnie Arkadiusz jest właścicielem Restauracji Apicius w Clermont-Ferrand, będącej uznanym miejscem na kulinarnej mapie Francji, gdzie można skosztować jego autorskich potraw łączących smaki kuchni francuskiej i polskiej.##

Pierwszy wspólny projekt to stworzenie i wprowadzenie nowej karty menu Restauracji George Sand. Aspiracją Szefów Kuchni jest menu, w którym dobrze znane smaki będą na nowo odkrywane w zaskakujących połączeniach, a niecodzienne składniki nadadzą potrawom wyrazistego charakteru i sprawią, że Goście będą długo wracać do nich pamięcią. Będzie to możliwe dzięki „kulinarnej burzy mózgów”, która w dniach 8-12 sierpnia będzie miała miejsce w MCC Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim.

Kolejne etapy współpracy to poszukiwanie nowych inspiracji kulinarnych i rozszerzanie oferty Mazurkas Catering 360° w oparciu o najlepsze światowe wzorce. A wszystko po to, by oferować polskiej branży MICE innowacyjne smaki i niecodzienne rozwiązania kulinarne – tego na pewno nie zabraknie w nowej ofercie Mazurkas Catering 360° powstałej przy współpracy z jednym z czołowych Szefów Kuchni Francji.



www.hotelinfo24.pl