Old Clare Hotel z unikalną ofertą na rynku w australijskim Sydney

2015-09-23, 06:43:03

Kiedy Loh Lik Peng, założyciel i właściciel Unlisted Collection zobaczył w 2011 roku, zabytkowy budynek przy ulicy Kensington w Chippendale, była to zarówno miłość od pierwszego wejrzenia, jak i początek intrygującego projektu. Cztery lata później, to, co zapowiada się na jeden z najlepszych, stylowych butikowych hoteli w Sydney, zostało otwarte dla gości.

Dwa zabytkowe budynki - dawny pub Clare Hotel i Carlton, budynek administracyjny browaru Carlton & United Breweries, zostały połączone pasażem o krytym szklanym dachu, pod technicznym nadzorem Tonkin Zulaikha Greer Architects. W wyniku podjętych działań adaptacyjnych powstał charakterystyczny i niepowtarzalny, stylowy obiekt zbudowany z obsesyjną wręcz dbałością o estetykę, zachowujący tyle ciekawych i oryginalnych elementów, na ile pozwalały techniczne możliwości. ##

Old Clare Hotel oferuje unikalną ofertę na rynku Sydney, będąc nie tylko obiektem hotelowym – ale miejscem przeznaczonym dla turystów i mieszkańców, zainteresowanych możliwościami Chippendale, tętniącej życiem dzielnicy, powstającej na obrzeżach miasta.

Hotel dysponuje 62 pokojami i apartamentami wyposażonymi w wysokie sufity, duże okna z naturalnymi framugami, drewniane zabytkowe panele ścienne i oryginalne licowe ściany. Wśród wyróżniających się hotelowych pomieszczeń znajduje się apartament C.U.B. Suite - oferujący przestronne oddzielne sypialnie, obszerną przestrzeń spotkaniową, salon i jadalnię z ośmioosobowym stołem i przedpokojem z biblioteką. Apartament Mary O 'Suite,  znany również jako Pig Mary, zawiera wydzieloną bawialnię i jadalnię dla maksymalnie ośmiu osób, z barkiem i sypialnią oraz widokiem na Kensington Street.

W ramach The Old Clare Hotel działać również będą trzy niezależne restauracje, oferujące różnorodne doświadczenia gastronomiczne. Automata, pierwsza solowa restauracja Claytona Wellsa, o pojemności do 60 osób, serwująca stale zmieniające się menu z pięciu dań, ruszyła przy Kensington Street. Silvereye, usytuowana na drugim piętrze hotelu, prowadzona jest przez byłego szefa sieci Noma, Sama Millera i będzie oferować dwa smakowite menu. Silvereye rusza od 22 września. Kensington Street Social, 100 osobowa standardowa restauracja czynna będzie przez cały dzień.



www.hotelinfo24.pl