Smacznie, śląsko, diamentowo

2015-10-06, 19:13:54

Powoli dobiega końca sezon miejskich imprez plenerowych i festiwali. Najważniejsze masowe wydarzenia na Śląsku, szczególnie wymagające jeśli chodzi o kwestie organizacyjne, obsłużył Dział Catering & Events Sieci Hotele Diament S.A.

Wśród ostatnich kluczowych realizacji wyróżnić można m.in. zorganizowanie tematycznego stoiska „Ślonski łobiot”, nawiązującego do kultury i kuchni regionu, oferującego dania śląskie dla ponad 10 tys. uczestników OFF Festival-u.

Ciekawa aranżacja, nawiązanie do tradycji i renoma Hoteli Diament to elementy, które przyciągały festiwalowiczów na nasze stoisko. Cieszyło się ono dużym zainteresowaniem przede wszystkim wśród osób przyjezdnych, chcących spróbować lokalnej kuchni w nowoczesnym, miejskim wydaniu – mówi Grzegorz Szybka, Dyrektor Działu Catering & Events Hotele Diament S.A. ##

Kolejnym wydarzeniem było Summer Cars Party 2015, będące największym motoryzacyjno-muzycznym show w Polsce. Na katowickie Lotnisko Sportowe Muchowiec z całego kraju zjechało ponad 20 tys. miłośników czterech kółek. – Dział Catering&Events był odpowiedzialny za Strefę VIP dla 250 osób oraz 5 stoisk komercyjnych. Tylko pierwszego dnia obsłużyliśmy ponad 11 tys. osób, zapewniając wysoką jakość i różnorodność dań – podsumowuje Grzegorz Szybka.

Obsługa cateringowa masowych wydarzeń to szczególne zadanie, któremu jest w stanie sprostać tylko doświadczony, wyspecjalizowany podmiot. Należy podkreślić, że bywalcy takich inicjatyw oczekują sprawnej obsługi, chcą poznawać nowe smaki i stawiają na pomysłowość. Stąd obecność Działu Catering & Events Hotele Diament S.A. na najważniejszych imprezach na Śląsku, która gwarantuje zadowolenie nawet najbardziej wymagających uczestników.

HOTELE DIAMENT S.A. zarządzają 14 obiektami działającymi pod jedną marką - Hotele Diament, które są strategicznie usytuowane w najważniejszych gospodarczo częściach Śląska. Łącznie hotele we Wrocławiu, Katowicach, Chorzowie, Gliwicach, Zabrzu, Siemianowicach Śląskich i Ustroniu oferują gościom ponad 2000 miejsc noclegowych w blisko 1000 pokojach oraz prawie 3000 m² powierzchni konferencyjnej. Bazując na potencjale Spółki Dział Catering & Events, w ramach posiadanych 9 restauracji i kuchni hotelowych, posiada możliwość przygotowania około 6000 zróżnicowanych posiłków dziennie oraz realizacji imprez liczących do 2000 osób, w miejscu wskazanym przez klienta. Więcej informacji o Dziale Catering & Events na stronie CateringDiament.pl.


Źródło: PublicPR.pl – 06.10.2015



www.hotelinfo24.pl