Już 23 października rusza druga wrocławska edycja festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week. Potrwa przed dziewięć dni, a każdy z gości będzie miał okazję spróbować popisowych dań przygotowanych specjalnie na tę okazję.
Każda z 18 biorących udział we Wrocław Restaurant Week restauracji przygotowała trzydaniowe doświadczenie (przystawka, danie główne i deser) w cenie 39 zł. Wszystkie uczestniczące w festiwalu miejsca zostały dokładnie wyselekcjonowane pod kątem wysokiej jakości jedzenia i obsługi. Jesienna edycja inspirowana jest lokalnymi składnikami oraz daniami wywodzącymi się z kuchni Dolnego Śląska. ##
Restaurant Week to najbardziej znany festiwal kulinarny na świecie. Jego początki sięgają 1992 roku, a w Polsce obecny jest od roku 2014. Pierwsza ogólnopolska edycja okazała się wielkim sukcesem, wzięło w niej udział ponad 25 000 gości, a obecnie Restaurant Week odbywa się także we Wrocławiu, Krakowie, Trójmieście, Poznaniu i na Śląsku.
Rezerwacji ostatnich wolnych stolików można dokonywać na stronie https://restaurantweek.pl/ Film promujący wydarzenie można zobaczyć pod adresem: https://www.facebook.com/RestaurantWeekPolska/videos/1054782977885523/?pnref=story
Restauracje biorące udział we Wrocław Restaurant Week:
Alyki / Baszta / CzaryMary / Dobra Karma / Kempa / La Fee Verte / La Folie / Le Chef / Mlekiem i Miodem / My Corner / Nadodrze / OkWineBar / Olszewskiego 128 / Pappatore / Patio / PURO Kitchen / Trattoria Pasta & Vino / Vertigo Jazz Club
Źródło: RestaurantWeek.pl – 22.10.2015
|
|