Przepisy szefów kuchni hoteli Sofitel w książce „Szczypta luksusu”

2015-10-25, 10:06:29

Premiera inspirującego albumu pt. „Szczypta luksusu. Kulinarne Inspiracje” odbyła się 24 września 2015 roku. Książka zawiera najbardziej wyszukane przepisy szefów kuchni z topowych polskich restauracji oraz rodzimych gwiazd i blogerów kulinarnych.

Do współpracy przy jej tworzeniu zaproszeni zostali Maciej Majewski, z Le Victoria Brasserie Moderne z hotelu Sofitel Warsaw Victoria, oraz Jacek Faltyn, do niedawna pracujący w Sofitel Wrocław Old Town. Zaproponowane przez nich dania to m.in. wędzona pierś z kaczki czy przepis na koktajl z Homara.  ##

Kucharze z wielkim zamiłowaniem stworzyli oryginalne kompozycje inspirowane najnowszymi trendami współczesnej gastronomi. Co więcej, na łamach książki najciekawszymi przepisami podzielili się: Sonia Bohosiewicz, Kasia Zielińska, Ola Mikołajczyk, Monika Mrozowska, Beata Sadowska, Ania Kerth, Paulina Holtz czy Joasia Jabłczyńska.

„Szczypta luksusu” to nie tylko doskonała, inspirująca książka. Kupując album wydany przez ID Media, dostępny w sieci EMPIK i na stronie www.multistore24.pl, dokonuje się wpłaty na rzecz Fundacji SUKCES, która wspiera samotne matki.

Grupa Hotelowa Orbis to największa sieć hoteli w Polsce i w Europie Środkowo-Wschodniej oferująca 19 000 pokoi w ponad 100 obiektach. Orbis jest wyłącznym licencjodawcą marek AccorHotels w 16 krajach, w tym w Bośni i Hercegowinie, Bułgarii, Chorwacji, Czarnogórze, Czechach, Estonii, na Litwie, Łotwie, w Macedonii, Mołdawii, Polsce, Rumunii, Serbii, Słowacji, Słowenii i na Węgrzech. Hotele działają pod markami Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles i ibis budget. Rozpoznawalne na świecie marki gwarantują jakość usług o zróżnicowanym standardzie od luksusowych hoteli 5-gwiazdkowych po ekonomiczne 1-gwiazdkowe.


Źródło: PublicDialog.pl – 23.10.2015



www.hotelinfo24.pl