Rzemieślnicze piwo już się leje we wrocławskim Złotym Psie

2015-11-02, 17:48:34

Boksera, Pitbulla, Buldoga, czy Golden Weizena można już spróbować we wrocławskim browarze restauracyjnym Złoty Pies, natomiast w miejscowej restauracji klienci znajdą sezonowe menu przygotowywane z produktów regionalnych. Wrocławski obiekt Złoty Pies rozpoczął właśnie działalność – informuje portal TuWroclaw.com

Browar restauracyjny Złoty Pies znajdujący się we Wrocławiu przy Rynku, mieści się w kamienicy z XIII w., której w 1740 r. nadano godło Złoty Pies. Kamienica została odtworzona w pierwotnym barokowym stylu w 1994 r., a obecnie stała się miejscem, gdzie można napić specjalnie warzonych na potrzeby lokalu, piw. ##

W chwili obecnej w lokalu serwowane są cztery rodzaje rzemieślniczego piwa, którego nazwy nawiązują do ras psów – Bokser (Lager), Pitbull (IPA), Buldog Amber (wariacja na temat marcowego) i Golden Weizen (pszeniczne).

Oprócz piwa Złoty Pies proponuje także koktajle i radlery na bazie tutejszych piw i lemoniady, koktajle alkoholowe według oryginalnych receptur słynnego amerykańskiego barmana Jerrego Thomasa czy wałbrzyską „Sztygarówkę”.

Oprócz napojów alkoholowych w Złotym Psie serwowane będą również potrawy, których oferta zmieniać się będzie wraz z porami roku, tak by produkty potrzebne do ich przygotowania dostarczane były w stanie świeżym i pochodziły od lokalnych producentów współpracujących z browarem.


Źródło: TuWroclaw.com – 30.10.2015



www.hotelinfo24.pl