Restauracja Morellino w przewodniku Gault&Millau

2015-12-17, 17:43:11

Restauracja Morellino hotelu Głęboczek Vine Resort & SPA, jednego z obiektów zrzeszonych w grupie Polish Prestige Hotels & Resorts, jest laureatem prestiżowego kulinarnego wyróżnienia – otrzymała jedną czapkę słynnego Żółtego Przewodnika Gault&Millau.

Krytyków przewodnika Gault&Millau ujęła kulinarna maestria szefa kuchni restauracji MorellinoMariana Frankowskiego, który do przygotowywania potraw używa przede wszystkim produktów regionalnych i przykłada dużą wagę do prostoty swych dań. ##

Podniebienia recenzentów podbiły m.in. carpaccio z półgęska – jako wariacja tradycyjnej włoskiej potrawy, a także sandacz z Pojezierza Brodnickiego i wiejska kaczka. Uwadze recenzentów nie umknęło też znakomite wino z własnej piwnicy restauracji Morellino. Na całokształt oceny wpływ miał też elegancki wystrój wnętrza hotelowej restauracji – w bieli, z dodatkiem jasnego drewna, z przestronnym tarasem z widokiem na jezioro Forbin.

Przewodnik Gault&Millau to jeden z najbardziej wpływowych francuskich przewodników kulinarnych, założony w 1972 r. przez krytyków kulinarnych Henriego Gaulta i Christiana Millau. Kryteria oceny wg przewodnika Gault&Millau wpisują się w ideę tzw. nouvelle cuisine (nowoczesnej kuchni), przykładającej wagę m.in. do dbałości o przygotowywanie potraw i jakości użytych produktów.

Więcej informacji na: www.gleboczek.pl

Polish Prestige Hotels & Resorts to fundacja, zrzeszająca kilkadziesiąt hoteli i obiektów hotelowych z całej Polski. Przynależność do grupy PPH&R to gwarancja wysokiego standardu, bogactwa wyposażenia, wyjątkowej atmosfery oraz najwyższej jakości świadczonych usług.


Źródło: FeniksMedia.pl – 16.12.2015



www.hotelinfo24.pl