Pijalnia czekolady w Hotelu InterContinental

2007-12-06, 13:57:56

Z dniem 4 grudnia oferta Hotelu InterContinental w Warszawie wzbogaciła się o nowe miejsce - Pijalnię Czekolady E. Wedel. Ze względu na położenie i proponowane menu Pijalnia stanie się z pewnością popularnym miejscem spotkań zarówno dla gości hotelowych, jak również mieszkańców Warszawy.

Hotel InterContinental współpracuje z najbardziej prestiżowymi markami, oferując swoim klientom, jak również społeczności lokalnej, usługi najwyższej jakości. Efektem nawiązania współpracy z Cadbury Wedel, jest otwarcie Pijalni Czekolady.

W nowej Pijalni Czekolady goście mogą skosztować nie tylko unikatowych receptur Maestro Czekolady, ale również specjałów przygotowanych przez Szefa Kuchni InterContinental. Na klientów czeka menu składające się z wielu rodzajów gorących i zimnych czekolad do picia, wyśmienitych – zimnych i ciepłych dań oraz bogatej oferty czekoladowych rarytasów.

Prawdziwą perłą jest filiżanka czekolady na gorąco sporządzana na podstawie receptury, którą ponad 150 lat temu stworzył Karol Wedel, a której skład do dziś jest jedną z najpilniej strzeżonych tajemnic firmy. Mówiąc słowami Karola Wedla, ten gęsty, słodki napój to „kompozycja subtelnych, a przy tym naturalnych składników, symfonia prostoty i elegancji, a wreszcie ucieleśnienie prawdziwej czekoladowej przyjemności”. Nie tylko brzmi, ale i smakuje jak poezja.

Goszcząc w Pijalni warto również dać się skusić jednemu z wielu czekoladowych deserów tworzonych na bazie wedlowskiej czekolady. A na pożegnanie kupić w sklepiku ulubione tabliczki, pralinki, czy jedyny w swoim rodzaju Wedlowski Torcik.

Karl Hala - dyrektor generalny Hotelu InterContinental stwierdza; „Jestem dumny z możliwości udostępnienia klientom hotelu, a także mieszkańcom Warszawy, takiego miejsca jak nasza Pijalnia Czekolady. Nie tylko dodajemy Warszawie miejsce biznesowych spotkań, ale również umożliwiamy gościom z całego świata spróbowania sławnej, polskiej czekolady marki Wedel.”

„Dla sieci Pijalni Czekolady E. Wedel powstanie lokalu w Hotelu InterContinental jest istotnym elementem tworzenia wizerunku skierowanego do prestiżowej grupy biznesowych gości Hotelu” – powiedział Prezes Pijalni Czekolady Wojciech Padjas. „Największym wyzwaniem było zaprojektowanie lokalu w taki sposób, by nie zmieniając nastrojowego charakteru Pijalni Czekolady E. Wedel, znaleźć współgranie z nowoczesnym lobby. Myślę, że efekty są zadowalające” - dodał Prezes.

Źródło: Nasze Miasto – 5.12.2007 r.



www.hotelinfo24.pl