Otwarcie butikowego włoskiego hotelu Masseria Trapana już za kilkanaście dni

2016-03-09, 10:43:51

Oczekiwany z niecierpliwością nowy butikowy klejnot hotelarski Masseria Trapana, we włoskiej Apulii, otworzy swoje podwoje w dniu 24 marca 2016 roku, oferując gościom luksusowy azyl wypoczynkowy na obrzeżach miasta Lecce.

Właściciel hotelu Rob Potter-Sanders spędził ostatnie dwa lata na mozolnej renowacji XVI-wiecznego obiektu, czego efektem jest powstanie autentycznej, luksusowej, turystycznej oazy, zbudowanej z miejscowych kamieni, pozyskiwanych z okolic Tufo i Pietra Leccese. ##

Każdy z dziewięciu, wypełnionych światłem apartamentów, został indywidualnie zaprojektowany, włączając do swego wystroju wiele oryginalnych elementów, odkrytych podczas remontu, w tym autentycznych kominków, sklepień, fresków i oryginalnych karmników dla bydła. Czerpiąc inspirację z podróży Roba do Tajlandii i Bali, wiele kwater będzie miało swoją własną zewnętrzną wannę kąpielową i prywatny wewnętrzny dziedziniec, a niektóre również zewnętrzne prysznice wraz z luksusowymi kosmetykami Aesop. Wszystkie tapicerki zostały starannie dobrane z terenu całego świata, od ekscytujących marokańskich poduszek, zdobiących zatopioną w ogrodzie część wypoczynkową, po wykonane na zamówienie, ręcznie wykuwane żelazne łoża, usytuowane w każdym z dziewięciu apartamentów.

Goście będą mogli zrelaksować się przy dużym basenie, na tarasie z ponadwymiarowymi leżakami lub wypocząć w hamaku zawieszonym w zacienionym rogu jednego z sześciu zacisznych ogrodów, w których pielęgnowanych jest dziewiętnaście odmian drzew owocowych i orzechowych, wśród których znajdują się drzewka pomarańczowe, cytrynowe, granatowe, orzechowe, śliwy i drzewka mandarynkowe.

Aby w pełni wykorzystać lokalizację obiektu w pobliżu wybrzeża Adriatyku, Masseria Trapana nawiązała współpracę z kilkoma najbardziej stylowymi klubami plażowymi w regionie, w tym Bacino Grande, Mora Mora i Lido Punta Della Suina, w których goście będą mogli spędzać czas nad morzem, podziwiając widoki i kosztując pysznych potraw przygotowywanych z owoców morza.

Miejscowa szefowa kuchni Maria Carla zachwycać będzie gości swoją znakomitą kuchnią „Cucina Povera”, z której słynie region Apulii, przygotowywaną na bazie świeżych produktów pochodzących z własnych ogrodów i od miejscowych, regionalnych dostawców. Dla tych, którzy zechcą spróbować własnych sił w kuchni regionalnej, uruchomione będą jeszcze w tym roku specjalne zajęcia kulinarne.



www.hotelinfo24.pl