Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort w Omanie, ruszy w lipcu 2016

2016-04-10, 10:11:39

Usytuowany na wysokości 2000 metrów nad poziomem morza, na wygiętym łuku wielkiego kanionu, Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort powita najbardziej na świecie wymagających luksusowych turystów już w lipcu 2016 roku. Po uruchomieniu, obiekt ten będzie najwyżej położonym, luksusowym hotelem na Bliskim Wschodzie i jednym z najwyżej położonych tego typu obiektów na świecie.

Długo niedostępny, Al Dżabal Al Achdar (po arabsku „Zielona Góra") jest górskim masywem w Sułtanacie Omanu, na ogromnym płaskowyżu Saiq Plateau. Jego spektakularne szczyty zdominowały okoliczny krajobraz. Dzisiejsza podróż do tego przepięknego zakątka Omanu zabiera dwie godziny z lotniska w Maskacie lub cztery i pół godziny z Dubaju - poprzez plantacje daktyli, doliny znane lokalnie jako wadi i historyczne forty. Obiekt marki Anantara przywołuje najbardziej charakterystyczne cechy tej architektury obronnej, wprowadzając gości w obręb nowoczesnych wałów, których konstrukcja inspirowana jest autentycznymi, lokalnymi cytadelami. Wnętrza obiektu mają jednak charakter gustownie urządzonych, wyrafinowanych pomieszczeń. ##

115 pokoi i domków znajdujących się w Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort, dysponuje ekscytującymi widokami na kanion lub zaciszne ogrody. Każdy z nich posiada swoje własne luksusowe akcenty, takie jak na przykład wykonane na zamówienie, oryginalne lokalne meble czy kosmetyki Amouage o bezcennych regionalnych aromatach. Goście, którzy przebywają w jednym z 33 domków, usytuowanych na klifach lub ukrytych w egzotycznym ogrodzie, mają do dyspozycji osobistą obsługę kam
erdynerską oraz osobny basen z widokiem na linię horyzontu.

O doświadczenia kulinarne gości dba sześć restauracji i barów. Hotelowi goście mogą skorzystać z arabskiej restauracji grillowej mieszczącej się w centralnej wieży fortu lub pokusić się o bardziej ekstrawaganckie wrażenia w lokalu o nazwie Dining by Design, usytuowanego na krawędzi spektakularnego urwiska, na platformie Diana’s Point. Innym firmowym, kulinarnym doświadczeniem marki Anantara jest szkoła gotowania Spice Spoons, w ramach której goście mogą towarzyszyć szefowi kuchni w wyprawie na lokalny bazar lub do hotelowego warzywnika, gdzie mogą wybrać produkty potrzebne do przygotowania zaplanowanych potraw i zgłębiać tajniki kulinarne omańskiej lub tajskiej kuchni w trakcie wspólnego gotowania.


Źródło: Anantara Hotels, Resorts & Spas



www.hotelinfo24.pl