Szefowie kuchni Heritage Hotels Poland rywalizowali w konkursie kulinarnym

2016-04-13, 18:41:36

Hotelowa sieć Heritage Hotels Poland zorganizowała pierwszy konkurs kulinarny dla szefów kuchni, obiektów w niej zrzeszonych. Impreza odbyła się w dniach 20-21 marca 2016 roku, w trakcie III Zjazdu Heritage Hotels Poland – poinformowała strona internetowa HeritageHotels.pl

Wydarzenie miało miejsce w Hotelu Bristol Busko ART & Medical SPA, a kulinarne kreacje oceniało jury profesjonalistów i Jury Fundatorów. ##

Konkurs składał się z dwóch części:
- „Polskie tapas” - konkursu zakąsek do polskich wódek, który sponsorował właściciel marki „Wódka Sieraków”.
- „Polska rybami stoi” - konkursu dań z ryb słodkowodnych.

Wyniki konkursu przedstawiają się następująco:
- „Polskie tapas” - 1 miejsce – Janusz Fic, Hotel Dwór Sieraków; 2 miejsce – Jacek Kulik, Hotel Dwór Kombornia; 3 miejsce - Mariusz Kotkowski, Hotel Bristol Busko ART & Medical SPA
- „Polska rybami stoi” - 1 miejsce - Damian Szymański, Hotel Zamek Lubliniec; 2 miejsce - Marcin Ferfecki, Hotel Dwór Prezydencki; 3 miejsce - Mariusz Kotkowski, Hotel Bristol Busko ART & Medical SPA

Wyróżnienia dodatkowe:
- Najlepsze połączenie zakąsek i wódki - Janusz Fic, Hotel Dwór Sieraków;
- Najlepsza przekąska do wódki Dwór Sieraków Superior - Mariusz Kotkowski, Hotel Bristol Busko ART & Medical SPA;
- Najlepsza przekąska do wódki Dwór Sieraków z pieprzem - Mariusz Kotkowski, Hotel Bristol Busko ART & Medical SPA;
- Najlepsza przekąska do wódki Dwór Sieraków z beczki - Agnieszka Kukin Hotel Villa Elise
- Najlepsza przekąska do wódki Dwór Sieraków z czarnego bzu - Janusz Fic, Hotel Dwór Sieraków
- Nagroda dodatkowa – Najlepsze połączenie zakąski i wódki Dwór Sieraków z pieprzem - Damian Szymański, Hotel Zamek Lubliniec.


Źródło: HeritageHotels.pl



www.hotelinfo24.pl