Trzeci lokal Artura Moroza ruszył w CKK Jordanki w Toruniu

2016-05-09, 18:22:25

Uroczyste otwarcie toruńskiego Centrum Kulturalno-Kongresowego na Jordankach w Toruniu odbyło się 12 grudnia 2015. Niewiele później w toruńskim kompleksie ruszyła restauracja Pikado, szefa kuchni i restauratora Artura Moroza – relacjonuje portal PoradnikRestauratora.com.pl

W ofercie nowego lokalu gastronomicznego mieszczącego się we wnętrzach Centrum Kulturalno-Kongresowego Jordanki w Toruniu ruszył lokal gastronomiczny Pikado Wine Bar Tapas. W jego ofercie, obok wine baru serwującego tapasy, znalazły się także steki z dojrzewającej, polskiej wołowiny, świeże ryby i szereg innych potraw autorstwa szefa kuchni Artura Moroza. ##

Pikado, trzeci w Polsce lokal Moroza, oferuje również dania z gęsiny, których nie mogło zabraknąć, choćby z tego tytułu, że Artur Moroz jest koordynatorem akcji „Kujawsko-Pomorska gęsina na św. Marcina”.

Kolejnym elementem wyróżniającym Pikado na toruńskiej scenie gastronomicznej, jest bogata oferta win, która już w chwili obecnej dysponuje setką win z różnych zakątków świata, wśród których znalazły się również te z winnicy braci Turnau. Docelowo w ofercie Pikado znaleźć się ma 200 win, co sprawi, że ich lista w tym lokalu będzie najdłuższa w Toruniu.


Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 29.04.2016



www.hotelinfo24.pl