Poznaliśmy uczestników konkursu Wielkopolski Kucharz Roku

2016-05-18, 19:27:15

III edycja Wielkopolskiego Kucharza Roku odbędzie się w dniu 10 czerwca w Hotel HP Park w Poznaniu. Konkurs poświęcony pamięci szefa kuchni Rafała Jelewskiego, związanego z Hotelem HP Park w Poznaniu, ma na celu kultywowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski – pisze portal PoradnikRestauratora.com.pl

W tegorocznym konkursie przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem trzech obowiązkowych składników: wieprzowiny złotnickiej (dowolny element), piwa Lech Pils oraz boczniaków, decydować będzie o palmie pierwszeństwa przyznanej jednemu z rywalizujących uczestników kulinarnych zawodów. ##

O tym kto zdobędzie tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2016 i Puchar Prezydenta Miasta Poznania oraz staże w kuchniach lokali gastronomicznych, w tym m.in. staż w pięciogwiazdkowym hotelu  w Dubaju czy w restauracji u aktualnego Top Chef'a! oraz nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2016, zadecyduje jury pod przewodnictwem szefa kuchni Blow Up Hall 5050 Tomasza Purola.

W konkursie udział wezmą:

1. Marcin Trzciński - Enjoy Restaurant - Poznań
2. Paweł Salamon - Smolarnia Hotel & Restaurant -Trzcianka
3. Jakub Walczak Resaturacja Bazar 1838 - Poznań
4. Michał Seyda - Restauracja BulwaR- Stary Rynek Poznań
5. Dariusz Przepiórka - Pałac Tłokinia
6. Dawid Feist- Resaturacja Cucina 88 -Poznań
7. Piotr Wojtczak - Pałac w Orli
8. Jarosław Kin - Restauracja "U Rzeźników"- Poznań
9. Maciej Świerzy - Restauracja Lumiere Baranowo
10. Filip Pietrzyński - Restauracja Toga - Poznań
11. Mateusz Trocha - Hotel Olsza - Przykona
12. Maciej Winkler - Restauracja Rycerska - Poznań

Zawodnik rezerwowy:
1. Piotr Ostrowski - Hotel Pałac w Pakosławiu.


Źródło: PoradnikRestauratora.com.pl – 18.05.2016



www.hotelinfo24.pl