Nowy Szef Kuchni Sheraton Poznan Hotel

2016-09-19, 18:02:10

Z początkiem września stanowisko Szefa Kuchni hotelu Sheraton w Poznaniu objął Michał Konwerski. W swojej nowej roli będzie odpowiedzialny za tworzenie menu i zarządzanie kuchnią hotelowych restauracji i barów oraz kreowanie oferty działu bankietów i cateringu.

Michał Konwerski pochodzi z Warszawy, w branży gastronomicznej pracuje od 13 lat. Karierę zaczynał w warszawskich hotelach międzynarodowych sieci. Kolejnym etapem w jego karierze była praca na Stadionie Narodowym w Warszawie. Miał tam okazję gotować dla najważniejszych osób w państwie, ich międzynarodowych gości oraz licznych gwiazd muzyki i sportu. Przed dołączeniem do zespołu Sheraton Poznan Hotel, Szef Michał zarządzał gastronomią Hotelu Arłamów w Bieszczadach. Pełnił również rolę ambasadora polskiej kuchni, popularyzując rodzime smaki podczas podróży po amerykańskich uniwersytetach. ##

Przygotowując dania, Michał stawia przede wszystkim na najwyższą jakość produktów, gdyż jak wierzy, to właśnie odpowiedni dobór składników leży u podstawy sukcesu każdego dania. Ceni  kuchnię francuską i jej wpływ na nowoczesną sztukę kulinarną.

Wolne chwile najchętniej spędza przemierzając miasto na samodzielnie złożonym retro rowerze.

Sheraton Poznan Hotel to 5-gwiazdkowy obiekt położony w centrum Poznania, naprzeciwko Międzynarodowych Targów Poznańskich. Hotel posiada 180 pokoi i apartamentów, zaplecze konferencyjno-bankietowe z 6 salami konferencyjnymi oraz piętro Sheraton Fitness. Na parterze hotelu mieści się pub SomePlace Else, restauracja Fusion oraz Qube Vodka Bar & Cafe. Hotel zarządzany jest przez sieć Starwood Hotels & Resorts, która obecnie posiada w Polsce 6 obiektów. Oprócz poznańskiego Sheratona są to: Sheraton Warsaw Hotel, Sheraton Grand Kraków, Sheraton Sopot Hotel, the Westin Warsaw oraz warszawski Bristol, a Luxury Collection Hotel.


Źródło: Sheraton.com – 16.09.2016



www.hotelinfo24.pl