Mistrzowie kuchni w kolejnej edycji Chefs Only

2016-11-03, 18:13:40

7 listopada 2016 r. po raz kolejny Hotel Mikołajki ***** będzie gościł najlepszych szefów kuchni i cukierników biorących udział w Chefs Only. To już 3. odsłona jedynego w swoim rodzaju, branżowego wydarzenia w ramach obchodów Światowego Dnia Szefa Kuchni. Tym razem uczestnicy będą musieli stawić czoło silnym emocjom, gdyż piękna mazurska przyroda zostanie okryta nutką grozy i solidną dawką adrenaliny.

Co roku przed uczestnikami stawiane są nowe wyzwania. W poprzedniej edycji szefowie kuchni spróbowali swoich sił w treningu wojskowym. Natomiast w tym roku zagoszczą na Ptasiej Wyspie, by przeżyć moc atrakcji rodem z Las Vegas. Czekają na nich trzy różne wyzwania – każde z nich wywoła u nich skrajne emocje. Głównym zadaniem będzie rozwiązanie zagadki kryminalnej i odnalezienie zabójcy. Popołudniem czeka ich wspólne gotowanie wyjątkowych, autorskich potraw. Natomiast wieczorem klub Hotelu Mikołajki ***** zamieni się w eleganckie kasyno, wprowadzając element rywalizacji i dając kolejny zastrzyk wrażeń. ##
 
- Wspólne gotowanie szefów kuchni z różnych części Polski zapoczątkowane zostało w 2014 r. i na stałe wpisało się w kalendarz wydarzeń w Hotelu Mikołajki*****. Każda z tych edycji zakończyła się sukcesem i ogromnym zadowoleniem nie tylko kucharzy, ale i pozostałych uczestników. Zaplanowane atrakcje i wspólne spotkanie bardzo zintegrowało mistrzów kuchni. Kulinarne starcia cieszą się dużą popularnością na całym świecie. Z pewnością nie bez powodu, gdyż jest to świetna okazja, by podzielić się wspólną pasją i przeżyć nieza
pomniane chwile pełne wrażeń - mówi Ireneusz Czerski, Dyrektor Hotelu Mikołajki*****.

Pomysłodawcą wydarzenia jest Aneta Tyczyńska, wydawca czasopisma „Akademia kulinarna” wraz z Krzysztofem Szulborskim ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, oraz Tomasz Milewski, szef kuchni Hotelu Mikołajki*****, który jest również współorganizatorem i gospodarzem.


***
Hotel Mikołajki*****
to pięciogwiazdkowy ekskluzywny obiekt wypoczynkowy na Ptasiej Wyspie w Mikołajkach, z bogatą, elastyczną ofertą dla biznesu i gości indywidualnych. Wielokrotnie nagradzana restauracja, profesjonalna oferta SPA & Wellness Decus Aquae, designerskie wnętrze w najwyższym standardzie, przestronne sale konferencyjne i bankietowe, prywatna przystań jachtowa i unikatowe położenie nad Jeziorem Miko
łajskim to najważniejsze obok najlepszej jakości usług wyróżniki Hotelu. Wnętrze mieści 24 luksusowe apartamenty, z ofertą wynajmu w systemie CONDO i 78 pokoi hotelowych. W ofercie dostępne są liczne pakiety stałe i okolicznościowe – w tym organizacja imprez integracyjnych, wesel i przyjęć do 300 gości. Do dyspozycji gości są trzy luksusowe punkty gastronomiczne - Restauracja a’la carte New Island Pub, Restauracja Yachtova oraz Klub After Dark.

Hotel Mikołajki Chefs Only 2015

Aktualna oferta i więcej informacji na www.hotelmikolajki.pl.


Źródło: MC.com.pl – 03.11.2016
 


www.hotelinfo24.pl