Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza

2016-11-09, 16:36:14

Spotkanie ze znanym ekspertem, autorem przewodników winiarskich i przedstawicielem Stowarzyszenie Sommelierów Polskich Sławomirem Chrzczonowiczem, połączone z degustacją kuchennych przysmaków i specjalnie dobranych win – w czwartek, 10 listopada, o godz. 18:00 Restauracja Cesarska w Chorzowie zaprasza zarówno znawców wina, jak i osoby pragnące poznać tajniki winiarstwa.

Spotkanie pod hasłem „Kuchnia i wino. Jesienny bukiet smaków i opowieści o winie Sławomira Chrzczonowicza” będzie okazją do spróbowania win takich jak: Moulin de Gassac Sauvignon, Riesling Classic Bestheim czy Hunky Dory. Będzie można także kosztować wybornego, jesiennego menu Restauracji Cesarskiej, w którym znajdą się m.in. kaczka kładziona na pieczonych plastrach jabłek w majeranku, dzwonko labraksa z bekonowym torcikiem ziemniaczanym, czy pomarańczowo – tymiankowy krem brûlée. Spotkanie z ekspertem jest związane z wprowadzeniem nowej oferty win w Hotelach Diament. ##

Rezerwacja stolików:
Restauracja Cesarska, Hotel Diament Arsenal Palace, ul. Paderewskiego 35, Chorzów, tel. 32 606 84 84
 
Zapraszamy!

Sprawdź pełne menu:

http://www.hotelediament.pl/wpcontent/uploads/2016/11/Oferta_Kuchnia_Wino_Restauracja-Cesarska.pdf


Źródło: HoteleDiament.pl
 


www.hotelinfo24.pl