Pierwszy Mikser Kulinarny z Pawłem Oszczykiem w ramach ,,Szefa dla Młodych Talentów”

2016-11-21, 18:10:38

Pierwszym Mikserem Kulinarnym poprowadzonym przez wybitnego szefa kuchni i laureata wielu nagród, Pawła Oszczyka, zainaugurowano nowy cykl warsztatów dla uczniów szkół gastronomicznych. Spotkanie jest częścią programu „Szef dla Młodych Talentów”, który zainicjowała i realizuje sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska. ##

Pierwszy Mikser Kulinarny został zorganizowany 18 listopada br. w stołecznej Akademii Makro specjalnie dla uczestników tegorocznej edycji konkursu ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy”. Poprowadził go Paweł Oszczyk, szef kuchni stołecznej restauracji La Rotisserie, Szef Roku Żółtego Przewodnika Gault & Millau 2016, odznaczony w 2014 roku laurem Prix du Chef de l’Avenir (Kucharz Przyszłości) przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Tematem przewodnim Miksera były ryby i owoce morza – z tych produktów młodzi kucharze pod okiem mistrza przygotowywali swoje propozycje.

Poza częścią warsztatową, Mikser Kulinarny był okazją do spotkania z ekspertem doradztwa personalnego. Dorota Minta z agencji Chef Hunters przygotowała wykład na temat możliwych ścieżek rozwoju kariery kucharza.

,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający uczniów szkół gastronomicznychw pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w Makro i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.

Szczegółowe informacje o programie oraz o samej aplikacji znajdują się na stronie makro.pl.


Źródło: Makro.pl – 21.11.2016



www.hotelinfo24.pl