Osiem szczecińskich restauracji zostało dostrzeżonych i wyróżnionych w najnowszej edycji prestiżowego przewodnika kulinarnego Gault&Millau. Choć liczba szczecińskich lokali gastronomicznych mogłaby być wyższa, to i tak jest większa niż w roku ubiegłym – informuje portal wSzczecinie.pl
W trzeciej odsłonie przewodnika Gault&Millau w Polsce znalazło się 460 restauracji (70 więcej niż w roku ubiegłym). Wśród wyróżnionych znalazło się osiem lokali gastronomicznych ze Szczecina, a są nimi: ##
• Z drugiej strony lustra, • restauracja w Park Hotelu, • Caffe Venezia, • Na Kuncu Korytarza, • Radecki & Familia, • Bohema • Public Fontanny • restauracja w Hotelu Dana.
Najwyższymi wyróżnieniami (dwiema czapkami kucharskim) uhonorowano restaurację Z drugiej strony lustra i Hotel Park.
Źródło: wSzczecinie.pl – 05.12.2016
|