Wez udział w "Gout de France/Good France 2017"

2016-12-11, 13:09:19

Już po raz trzeci wydarzenie „Goût de France / Good France” zgromadzi nas w pierwszym dniu wiosny, a więc 21 marca 2017 roku, wokół szefów kuchni na pięciu kontynentach: razem obchodzić będziemy święto francuskiej gastronomii. W każdej restauracji, która weźmie udział w tym projekcie, specjalnie przygotowana kolacja będzie hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, których jest przekazicielem: chodzi o idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności.

Czy to w słynnych restauracjach, czy w dobrych knajpkach, szefowie kuchni z całego świata mogą włączyć się w to globalne święto radosnego posiłku. Zapisy trwają od 6 listopada 2016 r. do 25 stycznia 2017 r. Aby się zgłosić, należy kliknąć w ten link.
##

Proponowane Menu

Każde zgłoszone menu powinno eksponować francuską gastronomię w całej jej różnorodności, przy zachowaniu dla każdego szefa kuchni swobody w dostosowaniu oferty do dostępnych na miejscowym rynku produktów wysokiej jakości. W tej drugiej edycji „Goût de France / Good France” proponowane menu winny nawiązywać do przepisu zainspirowanego francuską sztuką kulinarną.

Menu „Goût de France / Good France” powinno składać się z następujących pozycji:
Aperitif
Przystawki
Danie/a główne
Deska serów
Deser(y)
Francuskie wina i szampany
Wysokość ceny za menu ustala sama restauracja.

Szczegółowe informacje na stronie: http://www.ambafrance-pl.org/Wez-udzial-w-Gout-de-France-Good-France-2017



www.hotelinfo24.pl