Mikser Kulinarny z Witkiem Iwańskim w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”

2016-12-14, 17:03:56

9 grudnia br. w Akademii Makro w Warszawie odbył się kolejny Mikser Kulinarny w ramach projektu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Pokaz edukacyjny skierowany do uczniów ze szkół gastronomicznych poprowadził Witek Iwański, szef kuchni w restauracji Aruana w Hotel Narvil Conference & Spa.

Sieć hurtowni Makro Cash & Carry Polska gościła ponad 100 uczniów i nauczycieli ze szkół gastronomicznych podczas wydarzenia zorganizowanego na początku grudnia w stołecznej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości. ##

Pokaz kulinarny, przygotowany w ramach Miksera, poprowadził Witek Iwański - szef kuchni w restauracji Aruana (Hotel Narvil Conference & Spa), nominowany w kategorii ,,Szef Roku” Żółtego Przewodnika Gault & Millau 2017 oraz zdobywca tytułu ,,Młody Talent” Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska 2015. Tematem przewodnim było dzikie ptactwo oraz dziczyzna, a pośród zaprezentowanych dań znalazły się m.in. zając z czerwonymi owocami i purpurową marchwią, smażona kaczka z ragout z podrobów i kapustą oraz klasyczna Casserole z sarny.

Mikser Kulinarny stanowił również okazję do spotkania z ekspertem doradztwa personalnego, Dorotą Mintą z agencji Chef Hunters, która przybliżyła tematykę procesów rekrutacyjnych w branży gastronomicznej.

,,Szef dla Młodych Talentów” to projekt wspierający młodych adeptów kulinarnych w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Program obejmuje dwa główne zakresy działalności: program płatnych staży w Makro i cykl Mikserów Kulinarnych, których misją jest edukacja oraz umożliwienie spotkań młodzieży z najlepszymi polskimi szefami kuchni.


Źródło: Makro.pl – 14.12.2016



www.hotelinfo24.pl