Francuska sieć restauracyjna rozpoczęła poszukiwania partnerów franczyzowych lub ramowych franczyzobiorców w Polsce i innych krajach regionu – informuje portal Eurobuildcee.com
Lina’s Paris operator sieci restauracyjnej we Francji swoją ekspansję poza granicami macierzystego kraju oparł na bazie franczyz. Tak ma być również w przypadku Polski, gdzie firma w pierwszym roku od podjęcia decyzji o wejściu na nasz rynek, ma zamiar otworzyć od dwóch do trzech lokali. ##
Miejscem lokalizacji pierwszych placówek sieci ma być Warszawa, ale Lina’s Paris poszukiwać będzie lokali także w głównych centrach handlowych większych miast i przy międzynarodowych lotniskach.
Sieciowe standardy zakładają, że przyszłe restauracje mają mieć powierzchnie ok. 100 do 200 m2 i od 30 do 60 miejsc siedzących, a objęte planami bary szybkiej obsługi powinny mieć powierzchnię od 25 do 35 m2.
Źródło: Eurobuildcee.com – 05.01.2017
|