Nowy rok i nowe menu restauracji Hilton Garden Inn Kraków Airport

2017-01-16, 17:15:29

Krakowski hotel lotniskowy Hilton Garden Inn Kraków Airport wprowadził nowe, zimowe menu. Aromatyczne i rozgrzewające dania przygotowane z najlepszych lokalnych składników, starannie wyselekcjonowane wina i polska dziczyzna oraz ptactwo. To wszystko można znaleźć w nowej karcie - dostępnej w hotelu od początku stycznia. ##
 

Miłosz Kowalski jak zwykle zaskakuje, w swojej kuchni lubi eksperymentować i ryzykować, zestawiając ze sobą przeciwstawne smaki. W menu znajdą się dania tradycyjnej polskiej kuchni, ale również potrawy inspirowane francuską gastronomią. Na szczególną uwagę zasługują plastry polędwicy z jelenia podane z polskim Niedźwiednikiem i gorzką czekoladą oraz perliczka duxelle w sosie pomarańczowym, podana w asyście dyni i karmelizowanej cykorii. Nietypowymi połączeniami smakowymi mogą zaskakiwać także desery, wśród których królują polskie owoce. Szef kuchni poleca dyniową panna cottę, przygotowaną z dodatkiem miodu, chrzanu, kukurydzy i rozmarynu. Nie zabraknie też propozycji dla fanów klasyki, począwszy od popularnego Mobley burgera, a skończywszy na sałatce Cesar. Co istotne, szefowie kuchni pracują na produktach sezonowy
ch, dostępnych w regionie Małopolski.

Sukces dania w dużej mierze uzależniony jest od składników, ich odpowiedniego doboru i traktowania. Zawsze sięgam po te, które są najłatwiej dostępne w danym sezonie. Tym razem postawiliśmy na domową kuchnię, która była obecna w naszych domach, którą gotowały nasze mamy i babcie. Oczywiście tradycyjne przepisy zostały poddane dekonstrukcji, a każdy składnik został potraktowany osobno – tworząc nową, zaskakującą całość – mówi Miłosz Kowalski, Executive Chef Hilton Garden Inn Kraków Airport.

Doskonałym uzupełnieniem nowego menu jest starannie wyselekcjonowana karta win i koktajli. O jej finalny wygląd zadbał Piotr Kocimski, Food and Beverage Manager oraz Sommelier, współtwórca Stowarzyszenia Sommelierów Krakowskich. Restauracja wychodzi naprzeciw potrzebom swoich gości łącząc dania z perfekcyjnie dobranymi winami, tak aby podbić ich smak i wzbogacić wrażenia kulinarne.


Źródło: KrakowAirportHotel.pl – 16.01.2017
 


www.hotelinfo24.pl