„Usta i nos” warsztat z cyklu „Szef dla Szefów” pod auspicjami poradnika „Wine Folly”

2017-02-14, 18:06:47

8 lutego br. w stołecznej restauracji ,,Qchnia Artystyczna” odbyło się spotkanie przedstawicieli branży HoReCa z cyklu ,,Szef dla Szefów”, którego tematem przewodnim były wina. Wydarzenie zostało zorganizowane z okazji premiery książki ,,Wino. Praktyczny Poradnik. Wine Folly" przez partnera wydania, sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska. ##

Celem spotkania było zapoznanie uczestników z analizą sensoryczną win oraz odświeżenie wiedzy nt. zasad sztuki wine pairingu. Warsztat poprowadził ekspert ds. wina w Makro, Tomasz Fijał. Podczas spotkania przybliżone zostały czynniki wpływające na aromat i smak wina, metody degustacji wykorzystywane przez profesjonalistów oraz zasady łączenia wina z potrawami. Uczestnicy mieli również okazję wziąć udział w degustacji kilk
u wyjątkowych win pochodzących z oferty sieci Makro, pośród których znalazły się m.in. Adoria Riesling, Moscato De Liquoroso oraz Fernway Sauvignon Blanc.

(fot. makro.pl)

,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com; w Polsce ukazała się nakładem wydawnictwa Dream Books. Partnerem wydani
a jest organizator wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów”, sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska.


Źródło: Makro.pl - 13.02.2017



www.hotelinfo24.pl