Wiosenny bukiet smaków w Costa Coffee

2017-03-16, 17:13:38

Wiosna to czas, w którym dopieszczana coraz większą ilością promieni słonecznych przyroda budzi się do życia – dzień staje się dłuższy, pojawiają się pierwsze pąki i kwiaty. Świat po prostu nabiera kolorów, napawając nas optymizmem. Dodatkowym zastrzykiem pozytywnej energii jest również nowe, wiosenne menu Costa Coffee, a w nim m.in. smaki i aromaty jagód goji, granatu oraz słodkiej wanilii.
 
Soczyście owocowa Jagodowa Latte z dodatkiem jagód goji pozwoli przenieść się do krainy aksamitnie owocowej przyjemności, pomoże też wzmocnić odporność i zwalczać wolne rodniki. Dzięki bogactwu dobrodziejstw płynących z super foods, które można znaleźć w nowym, lekkim Jogurcie z nasionami chia i jagodami goji oraz purée truskawkowym, każde śniadanie będzie źródłem składników odżywczych. A w zestawie z twoją ulubioną klasyczną kawą zapewni zrównoważoną energię na cały aktywny dzień. ##

Natomiast puszysta i delikatna niczym piórko beza z kremowym nadzieniem i owocem granatu wprowadzi w błogostan i pozwoli poczuć się jak w niebie. Źródłem nieziemskich uciech
dla podniebienia będzie również Orzechowa Mocha, która otuli ciepłem rozkosznej beztroski.
 
Sernik light z dodatkiem nasion chia i musem malinowym możesz jeść bezkarnie – ta pyszna puszysta pianka ma obniżoną o 30% zawartości tłuszczu, a dodatkowo zawiera bogate w błonnik nasiona chia. Jej zwieńczenie stanowi warstwą kontrastującego, intensywnie malinowego musu. Równie niewinna jest królowa wśród kaw – uwielbiana i wyczekiwana Viva Vanilla Light. Trójwarstwowy napój na bazie spienionego mleka, przełamanego perfekcyjnie zaparzonym espresso Costa Coffee, ukoronowano liofilizowaną truskawką.

Costa Coffee - sernik light

Mimo, iż wiosną w menu Costa Coffee zadomawiają się trzy damy – Jagodowa Latte, Orzechowa Mocha i Viva Vanilla Light – mistrzowie Costa Coffee równie chętnie serwują klasyki smaku szlachetne Flat White, delikatne Latte czy aksamitne Corto. Legendy prezentują się znakomicie w towarzystwie nowych propozycji śniadaniowych – owsianek z dodatkami np. nektaru mango, purée truskawkowego czy jagód goji oraz jogurtu z malinami i miodem.

Pozwól się zainspirować wiosennym menu Costa Coffee i wyrusz w pełną radości podróż w poszukiwaniu swoich ulubionych smaków. 


Źródło: BrandLab.pl – 16.03.2017
 


www.hotelinfo24.pl