Obiekt sieci Design Hotels otworzy się w marcu 2017 w Mediolanie

2017-03-20, 06:46:48

Zajmujący centralne miejsce w modnej mediolańskiej dzielnicy Porta Volta, dysponujący przepiękną szklaną fasadą obramowaną bujnymi wertykalnymi ogrodami, Hotel Viu Milan wyznacza nowe kanony prezentacji w stolicy włoskiej elegancji

Ruszający w marcu 2017 r., 124 pokojowy obiekt funkcjonujący w składzie Design Hotels, zanurzony jest w intrygującej, różnorodnej kulturowej atmosferze Mediolanu: od wielowiekowych pomników poczynając, po wspaniałe handlowe bulwary i restauracje. Mimo tego, nowy obiekt ma szansę na to, by stać się atrakcją okolicy, dzięki swojemu nienagannemu mediolańskiemu designowi, szefowi kuchni legitymującemu się gwiazdkami przewodnika Michelin i spektakularnemu basenowi na dachu, zaprojektowanemu specjalnie po to, by być gospodarzem najszykowniejszych przyjęć koktajlowych w mieście. ##

Architects Arassociati Studio poszukiwało inspiracji przy projektowaniu Hotel Viu Milan, w rewitalizacji terenów wokół Porta Volta. Wykorzystująca ekologicznie odzyskiwane materiały, w tym drewno, metal, szkło, piękna hotelowa fasada skomponowana jest z falistych wzorów, wcięć i projekcji, które definiują każde piętro. Okna o rozmiarach od podłogi do sufitu zapewniają naturalne oświetlenie pokojom gościnnym zacierając granice między obszarami wewnętrznymi, a zewnętrznymi.

Wystudiowana elegancja Hotel Viu Milan obejmuje swoim zasięgiem również 124 pokoje i apartamenty, które są przykładem starannie spreparowanego luksusu. Neutralna kolorystyka wzbogacona boazerią z orzecha, omszonego dębu i palisandra, wyraźnie nawiązuje do klasycznej linii elementów konstrukcyjnych w pokojach.

Hotel Viu Milan jest również gospodarzem znakomitej restauracji dla smakoszy, prowadzonej przez Giancarlo Morelli’ego. Utrzymana w nieco ciemniejszej tonacji, dzięki niestandardowemu oświetleniu systemu Pentalight, restauracja „Giancarlo Morelli" emanuje wyrafinowaniem godnym włoskiej stolicy mody. Dla zdeklarowanych smakoszy, 12 osobowy kuchenny stolik restauracyjny daje niezrównany wgląd w maestrię przygotowywanych pod nadzorem Giancarlo Morelli’ego, potraw.


Źródło: Design Hotels



www.hotelinfo24.pl