Chileno Bay Resorts & Residences sieci Auberge debiutuje w meksykańskim Los Cabos

2017-03-23, 06:43:38

Zaprojektowany przez firmy Glazier Le Architects i BAMO, design obiektu podkreśla nadmorską elegancję o czystych liniach, wykorzystującą naturalne drewno i ręcznie cięte elementy z miejscowego kamienia, łączące się z tradycyjnymi meksykańskimi akcentami. Długi na 137 metrów basen, spina ośrodek z otaczającym go krajobrazem, zaprojektowanym przez firmę Girvin & Associates. ##

60 pokojowy obiekt posiada również 32 domki z dwiema, trzema lub czterema sypialniami, wszystkie z wielkogabarytowymi oknami od podłogi do sufitu. Po przyjeździe, goście przechodzą po plenerowym pasażu prowadzącym do strefy widokowej na plażę i zatokę Chileno. Meble wykorzystują elementy rękodzielnicze wykonane z bawełny, lnu i skóry, okraszone kolorowymi plamkami. Pokoje posiadają tarasy z widokiem na ocean, plażę, basen lub ogród. Znajdują się w nich również łazienki z dostępem do naturalnego światła, wolnostojące wanny jacuzzi, natomiast plenerowe prysznice usytuowane są na zewnątrz. Domki posiadają również w pełni wyposażone kuchnie i salony oraz kryte i otwarte tarasy z basenami i jacuzzi.

Centrum wypoczynkowe oferuje klub dla dzieci z dwoma obiektami kinowymi oraz grupowymi programami fitness i wellness prowadzonymi przez mistrza CrossFit Games, Jasona Khalipa.

Oferta kulinarna obejmuje ulubione regionalne potrawy meksykańskie, jak również dania kuchni z różnych obszarów Ameryki Łacińskiej. Tequila bar TnT zaprasza na meksykańskie tacos, rzemieślniczą tequilę oraz świeżo przygotowywane koktajle - a nawet słoiki z tradycyjnie przyrządzanymi chapulines (konikami polnymi). Firmowa, trzypoziomowa restauracja Comal, zaprojektowana przez Gulla Jonsdottir Architecture + Design. prowadzona jest przez szefa kuchni Yvana Mucharraza, praktykującego wcześniej w restauracjach French Laundry i L'Atelier de Joel Robuchon w Yountville w Kalifornii i w Paryżu.



Źródło: Auberge Resorts Collection



www.hotelinfo24.pl