Światowy Dzień Szefów Kuchni w Pałacu Mierzęcin

2017-11-06, 15:56:19

23 października szefowie kuchni i cukierni już po raz piąty spotkali się, aby świętować Światowy Dzień Szefów Kuchni, tym razem w Pałacu Mierzęcin. W wydarzeniu wzięło udział około 60 kuchmistrzów z całej Polski. Event podzielony został na 2 części. Wśród gości pojawili się między innymi przedstawiciele marki Debic.

Pierwsza część o nazwie „Survival Challenge” miała charakter integracyjny. W jej ramach  uczestnicy podzieleni zostali na 4 zespoły. Każdy z nich miał wykonać określone zadania, takie jak wejście na ściankę wspinaczkową, przeprawa pontonami na drugi brzeg jeziora, zawody sumo, czy paintball. ##

Wszystkie konkurencje miały na celu wykonanie zadania głównego, czyli rozbrojenia bomby, w której znajdowała się substancja zagrażająca światu całkowitą utratą smaku. Drużyny wykonywały te same konkurencje na czas, za poprawne ich wykonanie otrzymując kody otwierające kłódki, które w rezultacie posłużyły do rozbrojenia bomby.

Zadanie zostało wykonane, a świat został ocalony przed utratą smaku. Świetnie się wszyscy bawiliśmy, a dodatkowo miło spędziliśmy wspólnie czas na świeżym powietrzu - mówi Estera Donder, Sales Representative w Debic.

W godzinach popołudniowych rozpoczęła się druga część integracji, czyli wspólne gotowanie szefów kuchni i cukierników, podczas których można było nie tylko próbować znakomitych dań, ale także wymienić doświadczenia.

Przygotowując wyśmienite dania, kucharze wspomagali się produktami marki Debic, takimi jak  śmietanki, masło czy bazy deserowe. Dodatkowo w trakcie i po gotowaniu wszyscy mogli spróbować wyśmienitych lodów, przygotowanych przez znakomitego cukiernika Pawła Mieszałę – dodaje Estera Donder.

Wydarzenie uświetniła uroczysta kolacja oraz zabawa do białego rana. Gospodarzem obchodów Światowego Dnia Szefów Kuchni był Pałac Mierzęcin oraz szef kuchni Dawid Łagowski. Organizatorem spotkań Chefs Only jest Marketing&More.


***
Debic
– producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych.
Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).


Źródło: CorePR.pl – 02.11.2017



www.hotelinfo24.pl