Pierwsza gala rozdania nagród The Best Chef Awards 2017 zakończona

2017-11-15, 15:28:08

25 października w Reducie Banku Polskiego w Warszawie po raz pierwszy odbyła się gala rozdania nagród The Best Chef Awards. Wyróżnionych zostało aż dwóch szefów kuchni z Polski. Jednym z głównych partnerów wydarzenia była marka Debic.

Projekt powstał w 2016 roku, a jego celem jest zaprezentowanie sylwetek najlepszych kucharzy szerokiej publiczności zainteresowanej sztuką kulinarną. W założeniu miała to być również doskonała okazja do wzajemnego poznania się i wymiany doświadczeń. ##

Spośród 300 kandydatów, wybranych przez szefów kuchni, dziennikarzy, blogerów, fotografów oraz wszystkich głosujących przez Facebooka, wyłoniono najlepszych, do których powędrowały statuetki w następujących kategoriach:

The Best Chef 2017 - Joan Roca, ze słynnej katalońskiej restauracji El Celler de Can Roca,
The Best Chef Lady - Chantel Dartnall, szefowa kuchni w restauracji Mosaic w Pretorii (RPA),
The Best Chef FoodART - Atsushi Tanaka, japoński szef kuchni, prowadzący swoją restaurację w Paryżu,
The Best Chef Pastry - Roger van Damme, prowadzący w Antwerpii własną restaurację i cukiernię het Gebaar,
The Best Chef CityGourmet - Atelier Amaro Wojeciecha Amaro,
The Best Chef Rising Star - Rafał Koziorzemski z gdyńskiej restauracji Biały Królik.

Nagrodę w kategorii The Best Chef Pastry, Rogerowi van Damme, holenderskiemu mistrzowi cukiernictwa, prowadzącemu w Belgii własną restaurację i cukiernię, wręczył Marian Piórkowski, Sales Manager w Debic.

Jesteśmy zaszczyceni, że mogliśmy wręczyć nagrodę najlepszemu szefowi kuchni w kategorii cukiernictwa. Nasze produkty nie tylko podkreślają smak deserów, ale także stanowią doskonałą bazę do ich przygotowania. Wykorzystując śmietanki, masło czy bazy deserowe Debic, szefowie kuchni tworzą prawdziwe arcydzieła sztuki kulinarnej – mówi Marian Piórkowski, Sales Manager w Debic. Uwielbiamy inicjatywy takie jak The Best Chef Awards, dlatego zawsze chętnie je wspieramy – dodaje.

Po zakończeniu gali wręczania nagród goście mogli zobaczyć występ artystyczny oraz wziąć udział w wieczornym raucie.


***
Debic
– producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych.

Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).


Źródło: CorePR.pl – 13.11.2017



www.hotelinfo24.pl