West Hotel Sydney zainspirowany regionalną florą, inauguruje działalność w australijskiej metropolii

2018-02-05, 06:12:29

Położony w centralnej dzielnicy biznesowej Sydney, w sąsiedztwie nowego nabrzeża rekreacyjno-handlowego w dzielnicy Barangaroo, West Hotel Sydney, Curio Collection by Hilton, usytuowany jest w idealnym miejscu, z dogodnym dostępem dla turystów. 182 pokojowy, nowo wybudowany hotel, będzie zarządzany przez sieć Hilton, na podstawie umowy zawartej z firmą M & L Hospitality.

Zaprojektowany przez australijską firmę architektoniczną Fitzpatrick and Partners, z wnętrzami autorstwa pracowni Woods Bagot, hotel utrzymany jest w nowoczesnym, klasycznym stylu, o intensywnej kolorystyce, z marmurowymi i mosiężnymi elementami. Silny motyw botaniczny obecny jest w całym hotelu, choć najbardziej rzuca się w oczy w pięknym atrium ogrodowym, przykuwając również uwagę białym motywem waratah (niewielkiego krzewu o ciemnozielonych liściach i oszałamiających czerwonych kwiatach) w holu. ##

Obiekt oferuje 182 stylowych pokoi gościnnych, w tym 4 przestronne apartamenty. Każdy pokój wyposażony jest w urządzenia audiowizualne wykorzystujące technologię Bluetooth i otwartą przestrzeń do pracy, a apartamenty oferują oddzielną elegancką część dzienną. W hotelu znajduje się także w pełni wyposażona siłownia i własna sala spotkaniowo-bankietowa.

Włączając się w rozwój sceny kulinarnej w Sydney, hotel oferuje restaurację Solander Dining and Bar. Nazwana na cześć pierwszego botanika brytyjskiej floty Daniela Solandera, który przybył tu z Anglii i pomógł odkryć kilka rodzajów roślin, restauracja i bar oferują nowoczesne, australijskie posiłki, ze szczególnym uwzględnieniem produktów sezonowych i pochodzących z upraw roślinnych. Zespół restauracyjny kierowany i nadzorowany jest przez szefa kuchni Davida Vandenabeele’a, który ma w swoim dorobku doświadczenie na podobnym stanowisku w jednym z wiodących hoteli w Nowym Jorku. Kulinarna filozofia Davida zasadza się na doborze najwyższej jakości składników, pozwalających na przygotowanie pożywnego dania i przypominających o pochodzeniu potrawy.


Źródlo: Curio Collection by Hilton



www.hotelinfo24.pl