Po dwuletniej przerwie do Polski powraca prestiżowy konkurs Bocus d’or. W Radisson Blu Sobieski Hotel Warsaw odbędzie się finał eliminacji krajowych. Przed międzynarodowym jury oraz publicznością wystąpią czterej szefowie kuchni, którzy przy wsparciu swoich pomocników przygotują dania. Jednym z głównym sponsorów konkursu jest Debic.
Zadaniem Szefów Kuchni będzie przygotowanie dania mięsnego, skomponowanego na bazie łopatki wieprzowej z kością, móżdżku wieprzowego, mąki gryczanej i polskiego jabłka oraz dania z jesiotra w akompaniamencie ziemniaka i lubczyku. Oba dania muszą zawierać 50% warzyw, roślin lub ziół. Dodatkowo kucharze mogą wykorzystać trzy dowolne dodatki według uznania. Całkowicie zabronione jest używanie gotowych półproduktów. ##
Zdecydowaliśmy się na sponsoring konkursu Bocus d’or, ponieważ nasze produkty są kierowane do specjalistów w branży. Chcemy ułatwiać Szefom Kuchni pracę oraz dawać im rozwiązania, które nie tylko będą doskonałym uzupełnieniem dania, ale nadadzą mu wyjątkowego smaku. W sztuce, jaką jest gotowanie, nic nie jest przypadkowe. Połączenie kreatywności tworzących dania z jakością naszych produktów pozwala na uzyskanie wyjątkowych, a zarazem nieoczywistych potraw – mówi Olga Andrzejewska, key account manager w Debic. Wydarzenie to jest niezwykle ważnym eventem na arenie międzynarodowej. Cieszymy się, że możemy być jego częścią właśnie w Polsce. To bardzo duże, ale również inspirujące wyzwanie – dodaje.
Konkurs zostanie przeprowadzony na zasadach i wytycznych regulacyjnych ustanowionych przez Międzynarodowy Komitet Organizacyjny Bocuse d`Or.
*** Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych. Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).
Źródło: CorePR.pl – 23.02.2018
|