Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla - szansą na sukces

2018-03-21, 16:11:21

Kulinarny konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomiczno-spożywczych z województwa warmińsko-mazurskiego oraz osób fizycznych w tym rolników, kół gospodyń wiejskich czy organizacji zrzeszających osoby fizyczne.

Ideą wydarzenia jest zebranie unikatowych przepisów kulinarnych z obszarów wiejskich województwa warmińsko-mazurskiego, oraz promocja jedynych w swoim rodzaju produktów i potraw, specyficznych dla dziedzictwa kulinarnego naszego regionu. ##

Konkurs zostanie przeprowadzony 14 kwietnia 2018 roku w pracowniach i pomieszczeniach Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu (ul. Królewiecka 128). Tegorocznym tematem przewodnim będą produkty i przetwory oraz potrawy z ryb.

W wydarzeniu wezmą również udział zaproszeni przedstawiciele Lokalnej Grupy Działania w celu przedstawienia informacji dot. możliwości uzyskania wsparcia w ramach LEADER poprzez realizację Lokalnej Strategii Rozwoju

Organizatorami konkursu są samorząd województwa warmińsko-mazurskiego, Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza oraz Miasto Elbląg i Zespół Szkół Gospodarczych w Elblągu.

Wypełnione karty zgłoszenia produktu i/lub potrawy wraz z załączonymi przepisami należy przesłać na jeden z podanych poniżej adresów z dopiskiem: „Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla szansą na sukces” do 27 marca 2018 r.

Produkty regionalne będą oceniane w następujących kategoriach:

I. Produkty i przetwory z ryb:
Uczestnikami tej kategorii mogą być:
- osoby fizyczne, w tym rolnicy, koła gospodyń wiejskich, organizacje zrzeszające osoby fizyczne

II. Potrawy z ryb.
Uczestnikami tej kategorii mogą być:
- uczniowie szkół gastronomicznych z województwa warmińsko - mazurskiego wymienieni w § 4 regulaminu konkursu (zespoły 2- osobowe).

Dodatkowe informacje na stronie:
http://warmia.mazury.pl/obszary-wiejskie/aktualnosci/2057-smaki-warmii-mazur-oraz-powisla-szansa-na-sukces-2


Źródło: Warmia.Mazury.pl - 15.03.2018



www.hotelinfo24.pl