Restauracja Brasserie – nowy kulinarny koncept w Zamku Topacz

2018-03-26, 17:49:08

Zamek Topacz przygotował nową, kulinarną propozycję dla wszystkich swoich gości. Już 16 kwietnia, otwarte zostanie Brasserie Zamku Topacz. Z kolei Restauracja w Zamku Topacz zachowa swój dotychczasowy kształt, zmieniając jedynie salę, w której przyjmowani będą goście.

Brasserie

Brasserie to po francusku lokal, w którym panuje nieco luźniejsza atmosfera niż w restauracji, serwujący dania z karty, ale podawane głównie w porze obiadowej (w przeciwieństwie do restauracji, które we Francji są kojarzone z lokalem otwieranym pod wieczór). Nazwa nowego, kulinarnego punktu na mapie Zamku Topacz nie jest więc przypadkowa. Brasserie to miejsce stworzone dla wszystkich tych, którzy chcą zjeść lunch lub kolację w nieco mniej zobowiązującym otoczeniu. Szefem Kuchni, podobnie jak w Restauracji w Zamku Topacz, będzie tutaj Rafał Borys. ##

W menu restauracji Brasserie postawiliśmy na różnorodność, aby każdy z naszych gości mógł znaleźć w nim coś dla siebie. Niezmiennie najważniejsze będzie dla nas serwowanie dań tworzonych z najlepszej jakości składników – powiedział Rafał Borys, Szef Kuchni restauracji Brasserie.

Restauracja będzie czynna od poniedziałku do niedzieli w godzinach 13-22. Oficjalne otwarcie restauracji nastąpi 16 kwietnia.

Restauracja w Zamku Topacz

Wielbiciele smaków komponowanych przez Rafała Borysa w prowadzonym przez niego do tej pory lokalu nie muszą się martwić – Restauracja w Zamku Topacz pozostanie w jego rękach, zmieni się jedynie miejsce, w którym przyjmowani będą goście. Kameralna i niezwykle elegancka sala, w której do tej pory znajdował się bar (naprzeciwko recepcji), od 16 kwietnia będzie pełnić tę zaszczytną rolę. Restauracja nadal będzie działać w duchu fine dining, zabierając każdego wieczoru swoich gości w kulinarną, niezwykle wykwitną i elegancką podróż. Doświadczenia te dodatkowo wzbogaci nowa, unikalna, ręcznie wyrabiana porcelana, na której serwowane będą potrawy.

Rynek gastronomiczny ciągle się zmienia i rozwija, a my chcemy dostosowywać się do jego potrzeb, dlatego postanowiliśmy przearanżować nasze wnętrza. Wierzymy, że ta zmiana spełni oczekiwania naszych gości i sprawi, że będą opuszczać nasze restauracje w pełni zadowoleni i usatysfakcjonowani zarówno tym, co znaleźli na talerzu, jak i najwyższym poziomem obsługi – powiedział Andreas Wierus, Prezes Zarządu Zamku Topacz.

Restauracja w Zamku Topacz będzie czynna od wtorku do soboty w godzinach 18-22.
Więcej informacji na temat Zamku Topacz można znaleźć na stronie www.zamektopacz.pl


O Zamku Topacz
Zamek Topacz to jeden z niewielu historycznych obiektów zamkowych na Dolnym Śląsku, który został zaadaptowany na czterogwiazdkowy hotel z pełnym zapleczem konferencyjno-eventowym. Hotel posiada 64 eleganckie pokoje, 5 sal konferencyjnych i bankietowych oraz dwie restauracje. Otacza go 50- hektarowy teren, oferujący mnóstwo atrakcji rekreacyjnych i sportowych, na którym znajduje się także Muzeum Motoryzacji.

W marcu 2016 roku uruchomiony został najważniejszy element kompleksu hotelowego – Zamku Topacz, w znajduje się wykwintna restauracja, prowadzona  przez doświadczonych szefów kuchni. Obiekt posiada nowocześnie urządzone pokoje spełniające najwyższe kryteria oraz salę konferencyjną z kominkiem i indywidualnym tarasem. W podziemiach zamku znajduje się także butikowe SPA i strefa Wellness, a także zewnętrze jacuzzi z kominkiem.

Zamek położony jest jedynie 20 minut od centrum Wrocławia i międzynarodowego lotniska Copernicus, 2 km od autostrady A4 i obwodnicy miasta w miejscowości Ślęza.


Źródło: 38PR.pl – 26.03.2018



www.hotelinfo24.pl