Wariacje na temat pizzy w Dzień Dziecka w hotelu Sheraton Poznaniu

2010-06-28, 19:16:34

W zeszły piątek 18 czerwca hotel Sheraton w Poznaniu kolejny raz ugościł w swoich progach najmłodszych podopiecznych Fundacji Pomocy Samotnej Matce „Pro – Vita”. Dzień Dziecka organizowany jest przez pracowników hotelu Sheraton od kilku lat. Co roku dzieci mają możliwość fantastycznego spędzenia czasu na beztroskiej zabawie w zupełnie innych odsłonach.

W tym roku starsze dzieci wzięły udział w basenowej imprezie oraz spróbowały swoich sił ćwicząc na siłowni. W tym samym czasie te młodsze spędzały czas na beztroskiej zabawie i poznawały hotelowe zakamarki. Po wypluskaniu się w basenie pod okiem sympatycznych ratowników dzieci udały się do pubu SomePlace Else. Wszyscy otrzymali wskazówki od Szefa Kuchni i następnie przygotowali swoją własną, niepowtarzalną pizzę oraz gofry. Dzieci zaprezentowały  to, co własnoręcznie przygotowały w kuchni a później ze smakiem zjadły swoje kulinarne dzieła. Zespół kucharzy z hotelu Sheraton był im już znany wcześniej gdyż w zeszłym roku dzieci przygotowały pod ich czujnym okiem przepyszne hamburgery. Krystian Szopka (szef kuchni) był pod wrażaniem przyszłych adeptów sztuki kulinarnej i przyznał, że może za kilka lat spotka się z nimi w profesjonalnej kuchni. Zaskoczyły go oryginalne i starannie przemyślane połączenia dodatków. Podkreślił jednak, że oczywiście najważniejsze było to, że wszyscy tego dnia świetnie się bawili. Później przyszedł czas na lody, zabawy z pracownikami hotelu i drobne upominki. Ku ogromnemu zaskoczeniu Marco Foelske (dyrektor generalny) otrzymał od dzieci podziękowania oraz wspaniały rysunek hotelu Sheraton. Był to bardzo wzruszający moment. Można śmiało powiedzieć, że dzieci czują się w hotelu jak w siebie w domu. Do zobaczenia za rok.

Źródło: Sheraton Poznań Hotel



www.hotelinfo24.pl