Gavin Baxter szefem kuchni warszawskiego Marriotta

2011-03-16, 21:32:18

Gavin Baxter został nowym szefem kuchni warszawskiego hotelu Marriott.

Gavin Baxter posiada ponad dwudziestoletnie doświadczenie w zarządzaniu pracą kuchni pięciogwiazdkowych hoteli, ekskluzywnych restauracji m.in. w Norwegii i Austrii czy luksusowych statków pasażerskich. Do jego obowiązków należało m.in. nadzór nad przygotowywanymi posiłkami (często nawet dla 2000 osób), planowanie budżetów kuchni, szkolenia kucharzy, a także utrzymywanie doskonałych relacji z gośćmi. Wszystkie zarządzane przez niego kuchnie otrzymywały najwyższe noty za jakość jedzenia oraz serwis.

Stanowisko szefa kuchni warszawskiego hotelu Marriott objął na początku 2011 roku. Nadzoruje funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych w hotelu: restauracji Parmizzano’s, Lilla Weneda, Chopstix, Lobby Bar, Panorama Bar & Lounge, Champions Sports Bar, Vienna Café oraz La Patisserie. Organizuje pracę personelu, tworzy sezonowe menu kreując nowe dania na podstawie swojej wiedzy, ale także uwzględniając nowości i trendy w gastronomii. Prowadzi i nadzoruje przygotowanie potraw, sprawuje kontrolę nad kosztami produkcji, wybiera rodzaj i jakość surowców oraz ich dostawców.##

Zwiedził wszystkie kontynenty by poznać i zasmakować regionalnych kuchni. Na podstawie jego doświadczeń z podróży powstała książka kulinarna, która ukaże się w polskich księgarniach w maju br.

Źródło: centrum prasowe Hotelinfo24.pl – 16.03.2011 r.



www.hotelinfo24.pl