Hotel Radisson Blu Kraków kusi indyjskimi delikatesami

2011-04-10, 21:50:18

W restauracji Milk & Co w Radisson Blu Hotel w Krakowie gotuje w tym miesiącu szef kuchni z Indii – Surjit Singh. Goście hotelowej restauracji będą mogli osobiście skosztować samosy, tika masala, gulab jamun lub innych egzotycznych potraw – czytamy w Dzienniku Turystycznym

Hotelowy bufet Surf & Turf  zachęca do odwiedzin w czwartki, piątki i soboty kiedy to nasze kubki smakowe czeka szaleńcza praca przy dostarczaniu nam informacji o słodkich, słonych, kwaśnych i gorzkich smakach przy spożywaniu ostrej zupy pomidorowej z liśćmi curry, kurczaka w indyjskim sosie maślano-pomidorowym z rodzynkami, gotowanej baraniny w ostrym sosie vindaloo ze świeżymi pomidorami czy krewetek gotowanych w sosie masala. ##

Kuchnia indyjska to przede wszystkim przyprawy, które szokują różnorodnością zapachów i smaków. Kiedy kraj ten był perłą korony brytyjskiej, zaczęto je eksportować na cały świat – co ma miejsce do dziś. Jednak okazuje się, że w Polsce wcale nie jest łatwo znaleźć restauracje serwujące smaczne indyjskie dania. Indyjskie przyprawy są u nas nadal czymś dosyć egzotycznym. Tym bardziej warto więc zajrzeć do hotelu Radisson Blu wKrakowie, który w kwietniu wprowadza je do swojego menu w hotelowej restauracji.

Oto co w tym miesiącu m.in. znalazło się w karcie dań restauracji Milk&Co:
Samosa – indyjskie kruche pierogi nadziewane ziemniakami i groszkiem
Onion Bhaji – krążki cebuli w cieście z soczewicy z sosem miętowym i tamarindowym
Dall Soup – tradycyjną indyjską zupę z soczewicy
Tika Masala – pieczone kawałki kurczaka w sosie maślanym z papryką i cebulą
Lamb Curry – bogato przyprawione kawałki jagnięciny w sosie curry
Gulab Jamun – kulki indyjskiego sera w syropie z kokosem


Źródło: Dziennik Turystyczny – 07.04.2011



www.hotelinfo24.pl