Śniadaniowe nowości w Qubus Hotel

2011-09-14, 17:36:00

Do grupy ponad stu produktów, serwowanych na śniadanie w sieci Qubus Hotel, dołączają kolejne nowości – wśród nich ekologiczne, mazurskie miody

Dietetycy od lat przekonują, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – gwarancja dobrego dnia i zastrzyk energii na wiele godzin. Śniadania mają być wizytówką hoteli Qubus. Sieć chwali się, że każdego ranka serwuje gościom ponad sto produktów.

Zdrowy wybór

Podobnie jak menu w restauracji, tak menu śniadaniowe jest tworzone przez szefów kuchni i specjalistów ds. gastronomii całej sieci. Efektem są m. in. podawane na śniadania ciepłe potrawy. - Duża gama dań przygotowywana jest na podstawie naszych receptur – np. chrupiące grzanki włoskie z serem Mozzarella z  aromatem Pesto, ratatouille ze świeżej papryki i cukinii – mówi Michał Ogórek, Główny Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel. - Na naszych recepturach przygotowywane są również twarożki czy muesli „szwajcarskie” z miodem i suszoną morelą – dodaje. ##

Ze śniadań w Qubus Hotel zadowoleni będą również wegetarianie lub rodziny z dziećmi. – Oferujemy bogactwo owoców i warzyw, również świeże sałaty z dodatkiem oliw smakowych – wymienia Michał Ogórek. – Dzieciom przypadnie do gustu wybór słodkich bułek, jogurtów, twarożków i soków. Całość uzupełniają świeże ciasta – sernik, szarlotka, ciasto jogurtowe, ciasto z wiśniami i jabłkami lub  Saher.
Co jeszcze wyróżnia śniadania sieci? Wg Michała Ogórka jest to przede wszystkim dokładna kontrola dostawców i korzystanie tylko ze świeżych składników. – Produkty serwowane na naszych bufetach pochodzą ze sprawdzonych i bezpiecznych źródeł – przekonuje. W hotelach stosowany jest system HACCP, czyli bardzo restrykcyjna kontrola bezpieczeństwa żywności.

Pyszne nowości

Śniadaniową ofertę sieci jesienią wzbogacono o nowe produkty. Najważniejszą pozycją są naturalne mazurskie miody, serwowane w czterogwiazdkowych hotelach sieci: wielokwiatowy, akacjowy i spadziowy z drzew iglastych. Zwłaszcza ten ostatni korzystnie wpływa na serce i układ oddechowy. Ma lekko żywiczny zapach; charakterystyczny, ciemny kolor i mniej słodki smak.

Inne nowości to m. in. suszone pomidory, ser feta w oliwie ze świeżymi ziołami czy słodkie mini-ptysie z kremem. Regionalnym, góralskim akcentem jest oscypek, serwowany na ciepło w hotelu w Bielsku-Białej i Krakowie.

Wizytówka hotelu

Qubus Hotel wciąż podnosi jakość śniadań, które mają być wyróżnikiem sieci – inwestuje w menu, ale też szkolenia dla pracowników obsługi bufetu i sprzęt (ekspresy do kawy, porcelanę, eleganckie sztućce). W organizowanym przez serwis Staypoland.com rankingu, sieć zdobyła drugie miejsce w kategorii „Najlepsze śniadania hotelowe”.

Śniadania w sieci są serwowane w tygodniu w godz. 7-10, a w weekendy i  święta w godz. 7-11. Goście, którzy wyjeżdżający przed godziną 6 mogą liczyć na pakiety śniadaniowe.

Źródło: Qubus Hotel Management - 13.09.2011



www.hotelinfo24.pl