Celebracja jedzenia, czyli Dni Kuchni Tajskiej w Velaves

2011-10-07, 22:19:25

Kwiaty orchidei, artystycznie wycięte dekoracje z owoców i warzyw będą zdobiły starannie wyselekcjonowane potrawy kuchni tajskiej, którymi będzie można delektować się już podczas najbliższego weekendu w Velaves Spa & Resort.

Zastępca Szefa Kuchni Velaves Spa & Resort Bartłomiej Przewdziecki opowie o ciekawostkach tej kuchni oraz zaprezentuje gościom sposoby subtelnego dekorowania przyrządzonych dań w sobotę 8 października br. o godz.19.00.

Kuchnia tajska to nie tylko oryginalne smaki, czy wyszukane przyprawy, ale także celebrowana przez Tajów sztuka jedzenia. Każdy posiłek jest tak skomponowany i podany, aby nie tylko zaspakajał głód, ale również był ucztą dla naszych zmysłów. Bardzo dużą uwagę przykłada się do odpowiedniej oprawy serwowanego dania, postaram się tę sztukę przybliżyć naszym gościom, zdradzając tajniki dekoracji kulinarnej oraz odpowiedniego doboru potraw i ułożenia ich na talerzu  - mówi Bartłomiej Przewdziecki z Velaves Spa & Resort. ##

Podstawą tajskich dań jest umiejętność łączenia pięciu smaków: słodkiego, kwaśnego, słonego, gorzkiego i ostrego. Wśród proponowanych potraw znajdą się m.in. wołowina w kabayaki czy zupa tajska z krewetkami.  Goście restauracji V4 będą mogli delektować się oryginalnymi smakami kuchni  tajskiej zamawiając dania a’la karta z 20 proc. rabatem.

Źródło: Personal PR - 7.10.2011



www.hotelinfo24.pl