Rocznica działalności Hiltona w Gdańsku

2011-10-09, 12:28:09

Hotel Hilton w Gdańsku uroczyście obchodził rocznicę swojej działalności. Na zorganizowanym z tej  okazji bankiecie po raz pierwszy zaprezentowano książkę „Odkrywanie smaku”, której autorami są: Marek Kondrat i szefowie kuchni Hilton Gdańsk – czytamy w portalu Trójmiasto

W trakcie uroczystość zaprezentowano jesienne menu restauracji Mercato w hotelu Hilton Gdańsk. Wśród pozycji menu znalazły się również potrawy pochodzące z książki „Odkrywanie smaku”, takie jak: polędwica Kobe z borowikami i sosem miso oraz, dla wielbicieli ryb, okoń morski z musztardą Dijon, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem beurre blanc.

Sam bankiet miał charakter swobodnego koktajlu towarzyskiego, w trakcie którego znalazły się: pokaz live cooking w wykonaniu szefów kuchni Hilton Gdańsk, degustacja win, podpisywanie premierowego wydania książki "Odkrywanie Smaku" oraz aukcja charytatywna na rzecz Fundacji Hospicyjnej (jeden z przedmiotów wystawionych na aukcję wylicytowany został przez Dariusza Michalczewskiego).

Wśród gości bankietu znaleźli się m.in.: Krzysztof Skiba, Marek Kamiński, Lidia Popiel, Iwona Guzowska, Magdalena Adamowicz, Zbigniew Canowiecki, Maciej i Katarzyna Dobrzynieccy i wielu innych. ##

Oficjalne otwarcie gdańskiego Hiltona miało miejsce w czerwcu 2010 roku i w ciągu zaledwie roku działalności zdołał on zdobyć uznanie nie tylko w Polsce, ale również na arenie międzynarodowej. Największym wyróżnieniem było uznanie hotelu za najlepszy projekt hotelowy roku w Europie Środkowej i Wschodniej w konkursie Central & Eastern European Real Estate Quality Awards którego patronem jest Financial Times. Ponadto, w rankingu najciekawszych miejsc na świecie wartych odwiedzenia, prowadzonym przez The New York Times, Hilton Gdańsk uplasował się na 17 miejscu.


Źródło: Trójmiasto.pl – 07.10.2011



www.hotelinfo24.pl