Ponowne otwarcie hotelu Bel-Air

2011-11-01, 15:38:12

Hotel Bel-Air, ponownie otworzył swoje podwoje w dniu 14 października 2011, po 24 miesiącach gruntownej renowacji i przebudowy.

Christopher Cowdray, dyrektor naczelny Dorchester Collection, powołał dwa światowej sławy zespoły projektowe, Alexandra Champalimaud i Rockwell Group, do nadzorowania renowacji. Master Chef Wolfgang Puck i jego grupa restauracyjna Wolfgang Puck Fine Dining Group (WPFDG), nadzoruje wszystkie operacje gastronomiczne luksusowego hotelu. Do 29grudnia 2011, oferowana będzie specjalna cena za pokój w wysokości 595 dolarów.

Champalimaud dostał zlecenie na zaprojektowanie stylowych wnętrz przy zachowaniu możliwie największej ilości oryginalnych elementów. Przez cały czas brano pod uwagę opinie cenionych gości przebywających kiedyś w tym hotelu, przy realizacji wielu z hotelowych zmian. Znajoma hiszpańska architektura kolonialna widoczna w "Bel-Air Pink" nadal jest tam obecna, a jednocześnie nowa generacja estetyki Hotel Bel-Air reprezentowana jest poprzez prestiżową stylistykę  lat 1930, 40 i 50, podaną w świeży i elegancki sposób. W sumie oferuje się 103 pokoje i apartamenty, w tym nowe "Loft" i kwatery na zboczu wzgórza, wiele z pięknymi widokami kanionu, wewnętrznymi i zewnętrznymi kominkami, fortepianami, i obszernymi tarasami. Nowością w hotelu jest centrum fitness i ośrodek spa La Prairie z siedmioma gabinetami zabiegowymi, w tym prywatny pokój przeznaczony dla par, wyposażony w zewnętrzne patio. Słynny owalny basen, uwielbiany element Hotel Bel-Air znajdujący się tam od ponad 65 lat, zachował swój firmowy kształt i można delektować się wokół niego swojskim, znajomym otoczeniem. ##

Rockwell Group przeprojektowała lokale gastronomiczne i nowe dodatki do rozbudowanej oferty tych lokali powiększające ilość zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych elementów obiektu. Firmowa restauracja, Wolfgang Puck w hotelu Bel-Air, oferuje potrawy z nowoczesnej kuchni kalifornijskiej z wpływami europejskimi i śródziemnomorskimi. Przestronne wewnętrzne/zewnętrzne patio oferuje widok na ogród i bujną roślinność, a piwnica z dużą ilością butelkowanego wina odgradza główne i prywatne sale jadalne. Goście mogą skosztować  herbaty i koktajli w barze w lobby, który zachował swą przytulność mimo dodania oddzielnego barowego tarasu. Imprezy o pojemności od 10 do 300 osób mogą być organizowane w przeprojektowanej sali balowej i tzw. sali palmowej. Turyści wypoczynkowi i biznesowi będą cieszyć się nową, bezprzewodową siecią internetową zapewniającą obsługę wszystkich przenośnych urządzeń z optymalną szybkością i sprawnością.


www.hotelinfo24.pl